Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, Gazze’deki bombardımanın günlük maliyetini açıkladı

İsrail, Gazze'deki bombardımanın günlük maliyetini açıkladı

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Hamas’ın saldırılarının ardından Gazze’de düzenledikleri bombardımanın günlük doğrudan maliyetinin yaklaşık 1 milyar şekel (246 milyon dolar) olduğunu açıkladı. Smotrich, 2023-2024 bütçesinde bu nedenle değişiklik planladıklarını söyledi.

İsrail ordu radyosuna konuşan Smotrich, 2023-2024 ulusal bütçesinin “artık geçerli olmadığını” ve değişiklik yapılacağını açıkladı. İsrailli bakan, savaşın dolaylı maliyetine ilişkin henüz bir değerlendirme yapmadıklarını belirtti.

Smotrich, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) tarafından İsrail’in kredi notu görünümünün durağandan negatife çevrilmesini de yorumladı. İsrail maliye bakanı, bu durumu “alarm verici” olarak nitelese de, büyük bütçe açıkları beklemediklerini söyledi.

İsrail ordusu, Hamas’ın 1400’ü aşkın kişinin ölümüne yol açan 7 Ekim saldırılarının ardından Gazze’de son yılların en ağır bombardımanını düzenlemeye devam ediyor. Gazze’de büyük çoğunluğu sivil olmak üzere ölenlerin sayısı 5 bini geçti. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version