Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, Filistinlileri destekleyen Greta Thunberg’a ateş püskürdü

İsrail, Filistinlileri destekleyen Greta Thunberg’a ateş püskürdü


Gazze’yi 14 gündür tamamen abluka altına alan İsrail, Filistin’e destek veren İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’e sert tepki gösterdi. İsrail Ordu sözcüsü Arye Sharuz Shalicar, Politico haber sitesine yaptığı açıklamada, “Gelecekte Greta ile herhangi bir şekilde özdeşleşen her kim olursa olsun, benim görüşüme göre terör destekçisidir.” dedi.

İsveçli aktivist Greta Thunberg, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “270. Hafta. Bugün Filistin ve Gazze ile dayanışma içinde grev yapıyoruz. Dünya sesini yükseltmeli, Filistinliler ve saldırıdan etkilenen tüm siviller için ateşkes, adalet ve özgürlük çağrısında bulunmalı.” ifadelerini kullandı.

Week 270. Today we strike in solidarity with Palestine and Gaza. The world needs to speak up and call for an immediate ceasefire, justice and freedom for Palestinians and all civilians affected.#FreePalestine #IStandWithPalestine #StandWithGaza #FridaysForFuture
Thread🧵 pic.twitter.com/0hVtya0yWO

— Greta Thunberg (@GretaThunberg) October 20, 2023

Yapılan paylaşımda Thunberg’in yanındaki kadının elinde tuttuğu pankartta “Bu Yahudi, Gazze’nin yanında” yazısı da dikkat çekti. Aktivist ayrıca Gazze’de yapılanların soykırım olduğunu iddia eden bir postu da İnstagram hesabından paylaştı. Postta genel bir greve ve sivil itaatsizliğe çağrı yapılarak Filistinlilerin hakları için harekete geçilmesi çağrısında bulunuluyordu.

 

Greta Thunberg’in paylaşımının ardından, İsrail Ordu Sözcü Arye Sharuz Shalicar’dan sert bir açıklama geldi. Shalicar, Politico’ya verdiği demeçte, “Gelecekte Greta ile herhangi bir şekilde özdeşleşen her kim olursa olsun, benim görüşüme göre terör destekçisidir.” diye konuştu.

Greta’yı, İsraillilere yönelik katliamlar hakkında tek kelime etmemekle suçlayan Shalicar, ardında şunları söyledi: “Gazze ile dayanışma göstermesi, aslında Filistinlilerden yana olmadığını, Filistinlilerin ya da Hamas ve İslami Cihad’ın terörünü sanki yokmuş gibi masanın altına süpürdüğünü gösteriyor.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version