Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, Filistin Kızılayı depolarını vurdu

İsrail, Filistin Kızılayı depolarını vurdu


İsrail ordusunun Hamas saldırıları sonrasında Gazze’deki operasyonları devam ediyor. İsrail, hava saldırılarında bu kez Filistin Kızılay’ının deposunun vurulduğu bildirildi.

Sputnik’te yer alan habere göre; İsrail’in Türkiye ve Filistin Kızılayı’nı vurduğu ve AFAD’ın bulunduğu binada ağır hasar oluştuğu iddia edildi.

Filistin Kızılayı, Facebook’ta yaptığı paylaşımda, “Bölgenin hedef alınması nedeniyle Gazze kentindeki Filistin Kızılay’ı depolarında ciddi hasar meydana geldi. Tüm hizmetler devre dışı kaldı” ifadelerini kullandı.

Türkiye Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, Gazze’de inşasına destek sağlanan Filistin Kızılayına ait insani yardım deposunun ağır bombardıman sonucu ciddi hasar aldığı ve kullanılamaz hale geldiği bilgisinin ve görüntülerinin ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Söz konusu depo insani yardım faaliyetlerimizde birlikte çalıştığımız Filistin Kızılayına ait olup Gazze’de Türk Kızılaya ait bir depomuz bulunmamaktadır.

Ağır koşullar altında insani ihtiyaçları karşılamak için cansiparane çalışan Filistin Kızılayı çalışan ve gönüllüleri başta olmak üzere insani yardım çalışanları ve tesislerine yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

AFAD: GAZZE’DE KURUMUMUZA AİT FAALİYET GÖSTEREN DEPO BULUNMAMAKTADIR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Gazze’de kuruma ait herhangi bir lojistik deposunun bulunmadığını bildirdi.

AFAD sosyal medyadaki, “İsrail saldırılarında AFAD’ın kullandığı binanın ağır hasar aldığı” iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, “Gazze’de kurumumuza ait faaliyet gösteren herhangi bir lojistik depo bulunmamaktadır” denildi.

(HABER MERKEZİ))

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version