Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İspanya’da gece klübü yangını: En az 13 kişi öldü, haber alınmayanlar var

İspanya'da gece klübü yangını: En az 13 kişi öldü, haber alınmayanlar var


İspanya’nın güneydoğusundaki Murcia’da üç gece kulübünü etkileyen yangında en az 13 kişi öldü. Pazar sabahı erken saatlerde yaşanan yangın “Teatre” adlı diskotek ileyanında bulunan Fonda adlı gece kulübü ve bitişikteki bir gece kulübüne zarar verdi. Murcia acil servisi dumandan zehirlenen 4 kişinin de yaralandığını söyledi.

KAYIPLARIN ARANMASI SÜRÜYOR

İtfaiyeciler ve acil durum ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor. Zira hala haber alınamayan birden fazla kişi olduğu belirtiliyor. Sokakta gençler birbirlerine sarılmış helde kayıplar hakkında bilgi beklerken görüldü. İsmini açıklamak istemeyen biri “İçeride beş aile üyem var, nerede olduklarını bilmiyorum. Ve iki arkadaşım vardı” dedi.

Belediye Başkanı Jose Ballesta sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada ölü sayısının 7’ye yükseldiğini söylemişti. Ancak yeni cesetlerin bulunmasıyla sayısı 13’e yükseldi. İspanya Ulusal Polisi’nden Diego Seral, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni cesetlerin, çatısının çökmesi de dahil olmak üzere yangında büyük hasar gören bitişikteki Fonda adlı gece kulübünde bulunduğunu söyledi.

YANGININ SEBEBİ HENÜZ AÇIKLANMADI

Yangının nedenini belirlemek için çalışmalar da sürüyor. Daha önce yangının Teatre adlı diskotekte çıktığı açıklanmıştı ancak Teatre’nin sözcüsü Maria Dolores Albellan gazetecilere yangının komşu kulüp La Fonda’da çıktığını ve daha sonra bitişikteki iki kulübe sıçradığını söyledi. İspanyol medyası o sırada kulüplerde çok sayıda doğum günü kutlamasının yapıldığını yazdı.

İspanyol basınına verdiği demeçte Belediye Başkanı Ballesta “Yıkılmış durumdayız” demiş, ekiplerinin hala kayıp olduğu bildirilen birkaç kişiyi aradığını da sözlerine eklemişti. Belediye Başkanı yangının sabah 6 sularında başladığını ve kontrol altına alındığını da duyurmuştu.

ÜÇ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Belediye Başkanı Ballesta ölenler için üç günlük yas ilan etti. Murcia Belediye Binası’nın dışında bayraklar yarıya indirildi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version