Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İHD Riha Şubesi’nden 10 Ekim çağrısı: Failler yargılansın


RIHA – 10 Ekim Gar Katliamı’nın 8’inci yılına dair açıklama yapan İHD Riha Şubesi, “Katliamda yaşamını yitiren insanlarımızın yakınlarının hak taleplerini bastırmaya, susturmaya çalışmayın” diyerek, faillerin yargılanmasını istedi.    

İnsan Hakları Derneği (İHD) Riha Şubesi, 10 Ekim Gar Katliamı’nın yıldönümüne dair basın toplantısı düzenledi. Dernek şubesinde gerçekleşen açıklamaya çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Açıklamada konuşan İHD Riha Şube Eşbaşkanı Zeynep Dilek Polat, katliamın üzerinden geçen 8 yıla rağmen hala faillerin bulunmadığına dikkat çekerek, “Katliamda faillerin bulunması, adaletin yerine getirilmesi başta hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınları olmak üzere toplum vicdanını tatmin edecek etkin bir yargı süreci yürütülmedi. Yargı sistemi, adeta bu büyük saldırıyı gerçekleştiren insanlık suçlularını, koruma altına aldı. Maalesef ki bugüne kadar, etkin bir yargı süreci gerçekleştirilmedi” dedi.

Polat devamında, mahkeme heyetinin defalarca kez değiştirilmesini ve delil olarak dosyaya giren görüntülerde yer alan kişilerin hiçbirinin aranmamasını ve yakalanmamasını da ekledi.

‘FAİLLERİ YARGILAYIN’

“10 Ekim’de Ankara Gar önünde meydana gelen katliamın, önceden bilinmemiş olması, mümkün değil” diyerek yetkililere seslenen Polat,“10 Ekim 2015 tarihinde, IŞİD adlı örgütün saldırısı sonrası, hayatını kaybeden 104 kişinin yakını, emek ve meslek örgütleri ve yanı sıra hak ve hukuk örgütlerinin müdahil oldukları dava sürecini, etkin ve şeffaf bir şekilde yürüterek, adaleti tesis edin, yakınlarını kaybedenlerin acılarını dindirin. Katliamın gerçekleştiği dönemde görevde olan emniyet, istihbarat, kolluk birimleri ihmali olan kim varsa hepsini ortaya çıkaracak araştırma ve soruşturmayı bir an önce yapın. Katliamda yaşamını yitiren insanlarımızın yakınlarının hak taleplerini bastırmaya, susturmaya çalışmayın. Bizler, 10 Ekim katliamının yıldönümünde bir kez daha 10 Ekim katliamını gerçekleştiren katillerin, bu konuda müdahili ya da ihmali olan kim varsa hepsinin ortaya çıkarılmasını ve yargılanmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version