Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İddia: Türkiye’nin SİHA’sını vuran ABD F-16’sı, İncirlik üssünden kalktı

İddia: Türkiye’nin SİHA’sını vuran ABD F-16’sı, İncirlik üssünden kalktı


Suriye’de Türkiye’ye ait SİHA’yı düşüren ABD’ye ait F-16’nın İncirlik üssünden kalktığı iddia edildi. İncirlik Hava Üssü, ABD Hava Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri’nin yanı sıra Birleşik Krallık Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılıyor.

ABD, Suriye’de Türkiye’ye ait SİHA’yı ‘tehdit’ olarak gördüğü gerekçesiyle düşürdü. Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, ilk açıklamasında düşürülen SİHA’nın Türkiye’ye ait olmadığını savundu. Bugün sabah Dışişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamada ise ABD savaş uçağı tarafından düşürülen SİHA’nın, Türkiye’ye ait olduğu doğrulandı.

Halk TV canlı yayınında konuya ilişkin değerlendirmeler yapan Emekli Amiral Türker Ertürk, Türkiye’nin SİHA’sını düşüren ABD F-16’sının Adana’da bulunan İncirlik Hava Üssü’nden kalktığını iddia etti. Ertürk, “Bu SİHA’yı kim düşürdü? İncirlik’ten kalkan bir Amerikan F-16’sı düşürüyor. Nereden kalkmış? İncirlik üssünden. Anadolu’nun güvenliği için sınır ötesinde operasyon yapıyorsun, o SİHA’yı bu topraklardan kalkan başka bir uçak vuruyor” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version