Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hukuka aykırı işleme karşı çıkan avukata polis tehdidi


İSTANBUL – ‘Susma hakkı’nı kullanan müvekkili üzerinde baskı kurup, hukuka aykırı işlem yapan polislere itiraz eden avukat Berivan Barin, hakaret ve tehdide maruz kaldı. Üyelerine dönük yaklaşıma tepki gösteren ÖHD, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu. 

 

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi Kadın Komisyonu, dün Kocaeli TEM’de polisin hakaret ve tehditlerine maruz kalan üyeleri Avukat Berivan Barin’e dair yazılı açıklama yaptı. 

 

Açıklamada, Emniyet’teki ifade işlemi sırasında ‘şef’ diye hitap edilen bir polisin Barin’in müvekkiline ‘Neden susma hakkını kullandın?’ diyerek psikolojik şiddet uyguladığı, Barin’in buna itiraz etmesi üzerine ise tartışma çıktığı belirtildi. Ardından hazırlanan ifade tutanağının, soruların yer almadığı bir suretten ibret olarak getirildiği ve Barin’in ifade sırasındaki tutanak ile sureti getirilen tutanağın farklı olduğuna itiraz ettiği kaydedildi. 

 

İtiraz üzerine ‘şef’ denilen polisin, ‘Savcı böyle istedi. Zaten susma hakkını kullandı’ diyerek, hukuka aykırı bir işlemi meşrulaştırmaya çalıştığı vurgulanan açıklamanın devamında, “Meslektaşımızın ifade alma sırasındaki tutanak ile sureti getirilen tutanağın farklı olması nedeniyle imzalamayacağını beyan etmesi üzerine, meslektaşımızın üzerine yürüyerek, ‘Saygısız it, haddini bil, yoksa bildireceğim’ sözleriyle tehdit ve hakaretlerde bulunmuştur” bilgileri yer aldı. 

 

‘BOYUN EĞMEDİK’

 

Avukatların her gün polis şiddetine maruz kaldığına dikkat çekilen açıklamada, “Erkek egemen iktidarın gücünü arkasına alarak, bir kadın avukatı tehdit ve hakaretle sindirerek hukuka aykırı işleme imza attıracağını sanan kolluk görevlileri bilsinler ki; bizler erkek egemen iktidar ve türevlerine karşı boyun eğecek pratiği hiçbir zaman sergilemedik” denildi.

 

Maruz kaldığı şiddete karşı Barin’in yanında olacaklarını ve hukuki sürecin takipçisi olacaklarını duyuran ÖHD, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Barolara da avukatlara dönük saldırılara karşı mücadele çağrısında bulundu.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version