Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hizbullah’tan İsrail’e ‘Lübnan cephesi’ uyarısı: Kara harekâtına sessiz kalmayız

Hizbullah'tan İsrail'e 'Lübnan cephesi' uyarısı: Kara harekâtına sessiz kalmayız


İsrail’in Gazze’deki insani krizin derinleşmesine rağmen ateşkes çağrılarını gözardı ederek kara harekâtı tehditlerini artırmasına Hizbullah’tan yanıt geldi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın sağ kolu ve Lübnan’daki örgütün iki numaralı ismi olan Şeyh Naim Kasım, kara harekâtı senaryosunda kendilerinin de savaşa dahil olacağı imasında bulundu.

Şeyh Naim Kasım, İsrail’in Gazze’de kara harekâtına girişmesi hakinde ağır bir bedel ödeyeceğini söyledi. Hizbullah’ın mücadelenin “zaten kalbinde yer aldığını” belirten Şeyh Naim Kasım, “Filistin direnişini ezmeye çalışırsanız, bölgedeki diğer direniş savaşçılarının harekete geçmeyeceğini mi sanıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Hizbullah’ın iki numarası, Lübnan-İsrail sınırını ısıtarak ve İsrail’in üç bölüğünü Gazze’de savaşmaya hazırlanmak yerine kuzey sınırı ile meşgul olmak zorunda bırakarak, ihtilafın gidişatını şimdiden etkilediklerini söyledi. Şeyh Kasım, “İsrailli düşmanı zayıflatmaya ve bizim hazır olduğumuzu bilmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version