Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hindistan’da sel: 23’ü asker 30 kişi kayıp

Hindistan'da sel: 23'ü asker 30 kişi kayıp


– Hindistan’ın Sikkim eyaletinde dün yerel saatle 22:00 civarında meydana gelen selde ilk belirlemelere göre 23’ü asker 30 kişi kayboldu. Kaybolan askerlerle ilgili açıklama yapan Savunma Bakanlığı, şiddetli yağmurun arama kurtarma çalışmalarını engellediğini ve eyalet başkenti Gangtok’un karayoluyla bağlantısının kesildiğini söyledi.

SELDEN 15 BİN KİŞİNİN ETKİLENDİĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Çin sınırına yakın Gangtok’un yaklaşık 150 km kuzeyinde bulunan vadideki selin ana tetikleyicisi Lhonak gölü üzerindeki bir ‘bulut patlaması’ oldu. Eyalet baş sekreteri V S Pathak Reuters’a yaptığı açıklamada, bölgede yaşayan yaklaşık 15 bin kişinin selden etkilenmiş olabileceğini ve Teesta nehri kıyıları boyunca en az 8 büyük köprünün yıkıldığını söyledi.

METEOROLOJİ UYARDI: TOPRAK KAYMASI YAŞANABİLİR

Komşu şehir Guwahati’de bulunan bir savunma bakanlığı yetkilisi ise, vadi boyunca bazı ordu üsleri ve tesislerinin etkilendiğini söyledi. Bölgedeki bir barajın kapaklarının açılmasıyla araçlar yükselen suyun altında kaldı. Hindistan Meteoroloji Dairesi, Sikkim’in bazı bölgelerinde şiddetli yağmur beklendiği için toprak kayması ve uçuşlarda aksama uyarısında bulundu.

BÖLGE DOĞAL AFETLERE ‘ALIŞIK’

2011 yılında 6,9 büyüklüğünde bir deprem Sikkim’i vurmuş, 100’den fazla kişi hayatını kaybetmiş ve binlerce bina hasar görmüştü. 2016’da ise Changu gölü üzerinde meydana gelen bir bulut patlaması, en az 21 kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan sele neden olmuştu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version