Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hindistan dokunulmazlıkları kaldırmakla tehdit etti; Kanada 41 diplomatını geri çekti

Hindistan dokunulmazlıkları kaldırmakla tehdit etti; Kanada 41 diplomatını geri çekti


ENSAR NUR, TR724 HABER

Kanada ve Hindistan arasındaki diplomatik gerginlik büyümeye devam ediyor. Son olarak Hindistan’ın tehdidinin ardından Kanada, ülkede bulunan 62 diplomattan 41’ini geri çekti.

Kanada Dışişleri Bakanlığı, Yeni Delhi’nin kalmaları halinde diplomatik dokunulmazlıklarının kaldırılacağı tehdidinin ardından Kanada’nın Hindistan’daki diplomatlarının üçte ikisini geri çektiğini açıkladı.

G20’deki pozitif havanın ardından, Justin Trudeau’nun Sih ayrılıkçı bir liderin Kanada’da öldürülmesinin arkasında Hint hükûmet ajanlarının olduğunu iddia etmesi sert tepkiyle karşılandı.

‘ULUSLARARASI HUKUK İHLAL EDİLDİ’

Kanada Dışişleri Bakanı Mélanie Joly düzenlediği basın konferansında, Hindistan’ın dokunulmazlıkları tek taraflı olarak kaldırma tehdidini uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendirdi.

Bakan, diplomatik dokunulmazlık prensibinin çiğnenmesine izin verilmemiş gerektiğini aksi takdirde hiçbir diplomatın güvende olamayacağını ifade etti. Bakan, Kanada’da bulunan Hintli diplomatlar için benzer bir karşılık vermeyeceğini de sözlerine ekledi.

Kanadalı yetkililer, 41 Kanadalı diplomat ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin Hindistan’dan ayrıldığını ve 21’inin kaldığını söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version