Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HEDEP’in ‘Kalkınma Planı’na dair talepleri reddedildi

HEDEP’in ‘Kalkınma Planı’na dair talepleri reddedildi


ANKARA– Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tartışılan 12’nci Kalkınma Planı görüşmeleri sona erdi. HEDEP’in Eşbaşkanlık sisteminin yanı sıra kayyum ve Kıdem Tazminatı’na ilişkin verdiği önergeler AKP-MHP oyları ile reddedildi. 

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tartışılan 12’nci Kalkınma Plan’ın görüşmeleri sona erdi. Görüşmelerde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), planda yer alan bazı hususların değiştirilmesi veya eklenmesine dair üç önerge verdi. 

EŞBAŞKANLIK TALEBİ 

HEDEP Milletvekili Sezai Temelli ve Mehmet Rüştü Tiryaki imzası ile verilen bir önergede, Yerel Yönetimlerde cinsiyet eşitsizliğin ortadan kaldırılması ve eşitliğin sağlanması için Eşbaşkanlık Sistemi’nin gerekli olduğu bu nedenle bu sistemin planda yer alan “Kadın” başlığına eklenmesi talep edildi. Bir diğer önerge ise belediyelere atanan kayyumlar ile ilgili oldu. 

KAYYUM ATAMASINA DAİR ÖNERGE

Planda yer alan “Belediyelerin karar alma süreçlerinde vatandaşların ve muhtarların katılım rolü güçlendirilecektir” ifadesinin devamına, “Halkın özgür iradesiyle seçtiği belediyelere kayyım atanamayacaktır” şeklinde ifadesine yer verilmesi talep edildi. Son önerge ise “Kıdem Tazminatı” ile ilgili oldu. Önergede, tazminat hakkının yıllarca emek veren işçilerin hakkı olduğu ve fona dönüştürülmesi halinde bu hakkın gasp edilmiş olacağı uyarısına yer verildi. 

Ancak HEDEP’in tüm önergeleri AKP-MHP oyları ile reddedildi. Plan, önümüzdeki günlerde Genel Kurul’da da tartışılacak.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version