Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gülücük atan şavaş baronları

Gülücük atan şavaş baronları


YORUM | ALPER ENDER FIRAT

Bütün dünya Gazze’deki hastanenin, İsrail tarafından bombalanmasından sonra ortaya çıkan görüntülerin dehşetiyle sarsılmıştı. Annesini, uzuvlarını ya da hayatını kaybetmiş çocuk görüntüleri, hastanedeki sivillerin katledilmiş enstantaneleri dünyayı dehşete düşürmüştü.

Zaten 7 Ekim’den bu yana İsrail Gazze’yi bombalıyor, biz de doğal olarak çocuk cesetlerini, sivil ölümlerini, Netanyahu hükümetinin insanlıktan çıkışını, Batı basınının ve hükümetlerinin bütün değerleri bir yana bırakıp yanlı tavırlarını konuşuyoruz. Kargaşa bize meselenin en başını yani İsrail’e bu bahaneleri Hamas’ın bilerek isteyerek ürettiği gerçeğini unutturuyor.

İşte İsrail’e bu bahaneleri üreten Hamas’ın siyasi büro şefi İsmail Haniye ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve heyetinin görüşme görüntüleri düştü ajanslara. Bir kıyametin ortasında değil de sanki düğün evini ziyarete gelmiş gibiydiler. Nasıl da mutlular, nasıl da gözlerinin için gülüyor! Daha da utanmasalar kahkahalarla gülecekler. Hem İsmail Haniye hem İran Dışişleri Bakanı hem de heyettekilerin hepsi.

Bütün dünyanın kan ağladığı, orada yaşananlar yüzünden kendi çocuğuna sarılmaya utandığı bir zamanda otuz iki dişini göstererek gülen bir grup savaş baronu.

Bakın şu anlaşılabilir bir şey; bir siyasi grup başka bir seçenekleri olmadığını düşünerek şiddeti savunabilir, ölmeyi yaşamaktan daha çok kutsayabilir. Bu düşünceye şiddetle karşı olsak da bunun da kendince izah edilebilir bir tarafı vardır. Ancak kendileri, yakınları, çocukları, torunları, başka bir coğrafyada güven içinde yaşarken, başka çocukların hayatını pazarlık konusu yapmaları alçak bir savaş baronluğudur.

Gazze’de milyonlarca insan bombaların altında yaşam savaşı verirken bu baronlar ve çocukları neden güven içindedir? Ölümü kutsuyorsan, şehitliği önemli buluyorsan sen ya da çocukların neden şehit olmuyor?

Gazzeli bebeklerin kopuk kolları, cansız bedenleri, korku dolu gözleri üzerinden siyaset devşirmek en iyi ifadeyle şerefsizliktir. 

Gazze can pazarıyken İsmail Haniye ve İran Dışişleri Bakanı keyifle İsrail’deki ölümcül saldırıyı konuşmuşlar ve hedefe ulaşmak için işbirliğini sürdürme konusunda anlaşmışlar.

Asıl soru bu hedefin ne olduğu sorusudur.

İsrail’de yayınlanan Hearetz Gazetesi önceki gün Netanyahu’nun Mart 2019’da Likud Partisinin Knesset(İsrail Parlementosu) üyelerine şöyle dediğini yazdı: “Filistin devletinin kurulmasını engellemek isteyen herkes Hamas’ın desteklenmesini ve Hamas’a para aktarılmasını desteklemek zorundadır, bu bizim stratejimizin bir parçasıdır.’’

Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan anlaşmazlıklarda, güçlü olanlarla zayıfların sürtüşmesinde, güçlü zayıfın fiziki eylemde bulunması için onu provake eder, sinirlerini tahrik eder. Zayıf olanın yapacağı şiddet içeren her eylem güçlünün, zayıf olanı ortadan kaldırması için sadece bir gerekçedir. Herkesin bildiği gibi Gazze ile İsrail arasında orantısız bir güç farkı var. Hamas’ın yaptığı tam da Netanyahu’nun söylediğini teyit eder mahiyette; İsrail’in Filistin’i adım adım yok etmesi için sadece gerekçe sunuyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version