Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gözaltı görüntülerini eleştiren gazeteciye soruşturma


WAN – Polisin yaptığı ev baskını görüntülerini paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı “Masumiyet karinesini ihlal ediyorlar” diyerek eleştiren gazeteci Oktay Candemir hakkında soruşturma açıldı.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, Wan’da yapılan ev baskınlarının görüntülerini paylaşmasına sanal medya hesabı üzerinden tepki gösteren gazeteci Oktay Candemir hakkında soruşturma başlatıldı. 5Candemir, paylaşılan görüntülere sanal medya hesabından “Suçlu olup olmadığına mahkeme karar verecek, belki de Savcılık aşamasında serbest kalacak kişinin evine kapılar kırılarak operasyon yapılıyor. O korkunç anlar kişinin adresi ve yüzü afişe edilerek; çok büyük maharetmiş gibi bu görüntülerle servis ediliyor…!” ifadelerini kullanarak, tepki göstermişti. 

 

Van Cumhuriyet Savcılığı, bu paylaşım üzerine Candemir hakkında soruşturma başlattı. 

 

‘GÖRÜNTÜLER BENİ RAHATSIZ ETTİ’

 

Candemir, soruşturma kapsamında Avukatı Kadir Kutevi ile birlikte karakola giderek ifade verdi. Candemir, ifadesinde söz konusu görüntülerin bir gazeteci ve insan olarak kendisini rahatsız ettiğini, bu görüntülerin İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanmasını doğru bulmadığını söyledi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version