Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Genel Kurul’da 30 yıllık tutuklu Şen için çağrı

Genel Kurul’da 30 yıllık tutuklu Şen için çağrı


ANKARA – Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Meclis’te infazı ertelenen 30 yıllık tutuklu Ali Şen’in durumuna dikkat çekerek, “Hukuka uygun bir karar verilmesini, köklü çözüm olarak da İGK’lerin kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi. 

Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, Meclis Genel Kurulu’nda İdare ve Gözlem Kurumları’nın verdiği kararlarla ertelenen infazlara dair konuştu. Burada infazı ertelenen 30 yıllık Ali Şen’i gündeme getiren Bozan, özellikle son iki yıldır İdare ve Gözlem Kurulları’nın (İGK) verdiği kararlar ile siyasi tutukluların tahliyesini engellendiğini belirtti. 

‘İDARE VE GÖZLEM KURULLARI MAHKEMELERİN YERİNE GEÇMİŞ’

Konuşmasının devamında Bozan, “İdare ve Gözlem Kurulları cezaevlerinde adeta mahkemelerin yerine geçmiş durumda. Özellikle son iki yıldır cezalarını tamamlayan siyasi tutuklular, İdare ve Gözlem Kurulu kararları ile infazları erteleniyor. Bu kişilerden biri de, Ali Şen.  Ali Şen, 30 yıla aşkındır cezaevinde. Şimdi Yozgat Cezaevi’nde bulunan Ali Şen, geçtiğimiz Temmuz ayına tahliye olması gerekiyordu ancak kendisini cezaevi önünde karşılamaya gelen çocukları, babalarının İdare ve Gözlem Kurulu kararı ile tahliyesinin ertelendiğini öğrendiler” ifadelerini kullandı.

‘KARARLAR ADALET BAKANLIĞI’NDAN BAĞIMSIZ DEĞİL’ 

Bozan ayrıca İdare ve Gözlem Kurulları’nın verdiği infaz erteleme kararlarının Adalet Bakanlığı’ndan bağımsız olmadığına da işaret ederek, “Biz bunu biliyoruz; kurul kararları Adalet Bakanlığı’ndan bağımsız değil. Öncelikle önümüzdeki günlerde kurula çıkacak olan Ali Şen ile ilgili hukuka uygun bir karar verilmesini talep ediyoruz. Köklü çözüm olarak da İdare ve Gözlem kurullarının kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version