Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazze’de ‘su’ belirsizliği: İsrail ‘Güneye sevkiyat yeniden başladı’ dedi, Hamas reddetti

Gazze'de 'su' belirsizliği: İsrail 'Güneye sevkiyat yeniden başladı' dedi, Hamas reddetti

– Hamas’ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları’nın İsrail’e yönelik saldırılarının ardından Gazze’ye yönelik İsrail ablukası ve bombardımanı sürüyor. Uygulanan ‘topyekûn abluka’ nedeniyle bölgedeki insani kriz giderek derinleşirken İsrailli yetkililer, Gazze’nin güneyin bir miktar su sağlanmaya başlandığını savunuyor. Hamas ise bugün yaptığı açıklamayla gelişmeyi yalanladı.

HAMAS: CİDDİ SAĞLIK KRİZİ TEHDİDİ VAR

Dün ABD Dışişleri Bakanı’nın duyurduğu gelişmeye ilişkin konuşan Hamas İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Eyad El-Bozom bugün “su tedarikinin yeniden başlamadığını” söyledi. El-Bozom, “Bölge sakinleri sağlıksız su içiyor, bu da vatandaşların hayatını tehdit eden ciddi bir sağlık krizi oluşturuyor” diye konuştu. Sözcü, “bu vahim koşulların ciddi bir sağlık krizini tetikleme ve sayısız hayatı riske atma tehdidi taşıdığını” söyledi. “Gazze Şeridi, İsrail’in devam eden saldırıları nedeniyle içme suyu temininde çok ciddi bir kriz yaşıyor” diyen sözcü, tırmanan krize acil müdahale edilmesi gerektiğinin altını çizdi. İsrail Enerji ve Altyapı Bakanlığı ise ABD ile varılan anlaşma uyarınca Han Yunus’un güneyine bir miktar su sağlandığını öne sürdü. Ancak sağlanan suyun miktarına ilişkin bilgi verilmedi.

‘FİLİSTİNLİ SİVİLLERİ TEŞVİK ETMEK İÇİN’ DEMİŞTİ

İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 2,3 milyon Gazze sakininin tüm içme suyunu kesti. Enerji ve Altyapı Bakanı Israel Katz, dün yaptığı açıklamada Gazze’nin güneyine su verilmesinin “Filistinli sivilleri buraya toplanmaya teşvik edeceğini” söylemişti. İsrail ordusu, cuma günü Gazze’nin kuzeyinin boşaltılması ve buradaki sivillerin güneye doğru gitmesi için 24 saat mühlet vermişti. İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları şu ana kadar 2 bin 750 Filistinlinin ölümüne ve yaklaşık 10 bin kişinin yaralanmasına neden oldu. İsrail’e yönelik saldırılarında ise 1,400’den fazla ölü ve yüzlerce yaralı var. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version