Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazze’de 8 noktada çatışmalar sürüyor


HABER MERKEZİ – Gazze’de 8 ayrı noktada çatışmalar sürerken, İsrail’den kente akaryakıt ve mal girişini durdurma kararı geldi. 

 

Hamas’ın Gazze Şeridi’nde İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı” adıyla başlattığı saldırıların ardından başlayan çatışmalar sürüyor. Karşılıklı bombardımanda şimdiye kadar yüzlerce kişi hayatını kaybetti. BBC, bu sabah itibariyle yaşanan son gelişmeleri derledi; İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın 250 kişinin ölümüne yol açan saldırısının ardından İsrail’in “uzun ve zorlu bir savaşa” girdiğini söyledi.

 

İsrail ordusu, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca İsraillinin Gazze’de rehin tutulduğunu açıkladı

 

İsrail, Gazzelileri misilleme saldırılar konusunda uyararak, evlerini terk etmelerini ve sığınaklara girmelerini istedi. 

 

İsrail’in güneyinde Hamas militanları ile İsrail savunma güçleri arasında 8 noktada çatışmalar devam ediyor.

 

Gazze’de gece boyunca hava saldırıları düzenlendiği bildirildi. Netanyahu, abluka altındaki bölgeye giden elektrik ve diğer kaynakları keseceğini söyledi.

 

İsrailli yetkililer, bin 400’den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği misilleme saldırılarda ise en az 232 Filistinli’nin öldüğü, bin 800’e yakın kişinin yaralandığı belirtildi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version