Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa’da ‘tahatakurusu’ gündemiyle acil kabine toplantısı: ‘Bir taneye bile rastlamadık’

Fransa'da 'tahatakurusu' gündemiyle acil kabine toplantısı: 'Bir taneye bile rastlamadık'


– Fransa’da hükümet son günlerde gündemden düşmeyen Paris’teki ‘tahtakurusu istilası’ nedeniyle acil toplantı aldı. Hükümet, sosyal medyada yayılan görüntülerin 37’sinin asılsız olduğunu açıkladı. Başbakan Elisabeth Borne da “Vakalarda yeniden canlanma yok” dedi. Yerel medya ise, henüz teyit edilmiş olmasa da, tahtakurusu tespit edilmesi sebebiyle şehirdeki beş okulun kapatılmış olabileceğini aktardı.

‘TEK BİR TAHTAKURUSUNA BİLE RASTLAMADIK’

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Grégoire’ın geçen hafta “Gerçekte hiç kimse güvende değil. Tahtakurularına her yerde yakalanabilir ve evinize götürebilirsiniz” demesinin ardından hükümet olaya el attı. Ulaştırma bakanı Clement Beaune, izleme ve dezenfeksiyon için bir plan hazırlamak üzere bu hafta ulaştırma şirketleriyle bir araya geldi. Toplantının ardından konuşan Beaune vakalarda artış olmadığını ve bildirilen vakaların bir kısmının asılsız olduğunu savundu. Bakan, eğitimli köpeklerle ulaştırma sisteminin denetlendiğini ve şu ana kadar “tek bir tahtakurusuna bile rastlanmadığını” öne sürdü.

‘BAŞBAKANLIK OFİSİ’NİN İSTİLA EDİLMESİNİ Mİ BEKLİYORSUNUZ?’

‘La France Insoumise’ (Boyun Eğmeyen Fransa) milletvekili Mathilde Panot ise içinde tahtakurusu olan bir şişeyi parlamento oturumuna götürdü ve Başbakanı hedef aldı. Panot, hükümeti hareketsiz kalmakla suçlayarak “Sayın Başbakan, bu küçük böcekler ülkemize umutsuzluk yayıyor. Siz harekete geçmeden önce Başbakanlık ofisinin istila edilmesini mi beklememiz gerekiyor?” diye sordu.

GRÉGOİRE, ‘OLİMPİYAT OYUNLARINA YÖNELİK TEHDİT YOK’ DEMİŞTİ

Üç yıl önce Fransız hükümeti, böcek sayılarının artması üzerine özel bir internet sitesi ve bilgi hattı içeren bir tahtakurusu karşıtı kampanya başlatmıştı. Ancak Gregoire, bu plana rağmen “Paris’e her gün 3,6 milyon insanın geldiğini ve tahtakurularının şehrin dış mahallelerinde durmadığını” söyledi. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken tahtakurusu nüfusunda yaşanan artışla ilgili de yorum yapan Grégoire, “Olimpiyat Oyunlarına yönelik bir tehdit yok” demişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version