Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fahrettin Koca’dan ‘Eris varyantı’ açıklaması: Kapanma tedbirleri asla uygulanmayacak

Erdoğan onayladı; tıp ve diş hekimliği son sınıf öğrencileri tam asgari ücret tutarında maaş alacak


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid salgını gerekçesiyle kapanma tedbirlerinin asla uygulanmayacağını açıkladı. Koca, “Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak.” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 2 gün önce sosyal medyada Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun Covid-19’dan dolayı yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, “Ne acıdır ki arkadaşımız Dr. Ersin’in vefatı, bilhassa hekimleri üzecek şekilde anılmaya, adeta bir kara propaganda aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır.” dedi.

Bu propagandanın Eris varyantı tedbir uygulanmasına ve aşı kampanyalarının başlatılmasına yönelik olduğunu dile getiren Koca, “Her ürünün üreticisi gibi, aşı üreticileri de ürettikleri ürünün daha fazla alıcı bulmasını isteyebilirler. Ama bilim buna bakmıyor. Gereksiz bir ilacı kim kullanmak ister, onu hangi hekim önerebilir? Öneriyorsa o tıp ahlakına bağlı bir hekim midir? Kim ne derse desin spekülasyonlardan hareketle, gerçekçi veriler olmadığı halde yapılmayacak olanı yapmayacağız. Sosyal depresyon da büyük bir sağlık sorunudur. Şimdi gündemde olan küresel ve yerel propaganda, eski tecrübenin haklı endişesinden hareketle bir boyun eğdirme çabasıdır. Boyun eğmeyiz, eğmeyeceğiz. Bu söz konusu bile olamaz. Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak. Covid-19, artık griple nasıl mücadele ediliyorsa tıpkı öyle mücadele edilecek bir hastalıktır. 85 milyon müsterih olsun.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version