Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eski İngiliz istihbarat subayı: Gazze’ye kara harekâtı İsrail ordusu için oldukça zor olacak

HAMAS, NEDEN ŞİMDİ SALDIRDI? | Masada yoksan, yemeği zehirle!


ENSAR NUR, TR724 HABER

Eski İngiliz istihbarat subayı Philip Ingram, İsrail’in Gazze’ye kara harekâtında işinin çok zor olduğunu ifade etti. Ingram “İsrailliler muhtemelen meskûn mahallerde savaşma konusunda dünyanın en iyi ordusu, ancak Hamas da muhtemelen meskûn mahalleri savunma konusunda en iyi terör gruplarından biri.” dedi.

Eski istihbarat subayı ve analist Philip Ingram, İsrail-Hamas savaşıyla ilgili İngiliz medyası Sky News’e açıklamalarda bulundu. İsrail’in Gazze’ye kara harekâtında işinin çok zor olduğunu ifade etti. İsrail ordusunun (IDF) “dünyanın en iyi meskun mahal terör savaşçıları” ile karşı karşıya kalacağını belirten analist, Gazze’deki militanların uzun yıllardır hazırlık yaptığına dikkat çekti.

HAMAS, ‘ASİMETRİK SAVAŞI’ ÖĞRENDİ

Philip Ingram, Hamas’ın İsrail’in nereden ve nasıl saldırması gerektiğini bildiğini, zemini mayınlarla hazırladığını ve en etkili tanksavar mevzilerini tespit ettiğinin altını çizdi. Hamas’ın 2002’deki savaş sırasında “asimetrik savaş sanatını öğrendiğini” ve meskûn mahallerde el yapımı patlayıcılar ve keskin nişancılarla IDF’ye zayiat verdirdiğini anlattı.

İSRAİL ORDUSUNA ‘SÜRPRİZ’ YAPABİLİR!

Analiste göre, Gazze’nin metrelerce altındaki tünel ağı sayesinde Hamas İsrail ordusunu sürprize uğratabilir. Ingram, İsrail’in kara harekâtını başlatma konusunda beklemesinin birkaç sebebi olduğuna dikkat çekti. Hamas’in elinde 200’den fazla rehine olması, göreve çağırılan 300 binden fazla rezervist askerin hazırlanması ve Netanyahu’nun önce diplomatik hamleleri tamamlamak istemesi sebepler arasında sayılabilir.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version