Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan Meclis açılışında yeni anayasa mesajı

Erdoğan'dan Meclis açılışında yeni anayasa mesajı


 

HABER MERKEZİ – AKP’li Cumhurbaşkanın Tayyip Erdoğan, Meclis açılışında yeni anayasayı bir kez daha gündeme getirerek, “Teklifi olan herkesi yapıcı bir anlayışla yeni anayasa çağrımıza katılmaya davet ediyoruz” dedi. 

 

Meclis Genel Kurulu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı’nın başlaması dolayısıyla toplandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis açılış törenini locadan izledi. Kılıçdaroğlu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yan yana oturdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Meclis açılışına katılmazken, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ile İbrahim Akın, parti grubunun önünde yer aldı.

 

YEŞİL SOL PARTİ AYAĞA KALKMADI

 

AKP ve MHP’li vekiller, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Genel Kurul salonunda ayakta alkışladı. İYİ Parti ve Saadet Partisi milletvekilleri grubu ayağa kalktı ama alkışlamadı. Yeşil Sol Parti ve CHP milletvekilleri ise ayağa kalkmadı. 

 

YENİ ANAYASA YENİDEN GÜNDEMDE

 

Erdoğan, açılış töreninde konuştu. Erdoğan, yıllardır gündeme getirilen yeni anayasaya değindi. Erdoğan, “Şimdi önümüzde yeni bir görev ve yeni bir fırsat var. Bu da ülkemizi cumhuriyetin ilk yıllarının ardından tekrar yeni ve sivil bir anayasaya kavuşturmaktır. ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletimizindir” yazısının hakkını ancak bu şekilde verebiliriz. Türkiye’yi 12 Eylül’de darbe yönetiminin 41 yıl önce milletimizin sırtına sardığı mevcut anaysa kamburundan kurtarmak hepimizin en öncelikli sorumluluğudur. 41 yıllık tarihinde uğradığı irili ufaklı 20’den fazla değişiklikle adeta yamalı bohçaya dönen bu anayasanın 2023’ün Türkiye’sini taşıyamadığı açıktır” dedi. 

 

Erdoğan, yeni anayasa yapımında muhalefeti suçlayarak, “Lafa gelince sürekli darbe anayasasından şikâyet edenler, iş somut adım atmaya gelince ne yazık ki konfor alanlarının dışına çıkmak istemediler” iddiasında bulundu. Erdoğan, “Şahsım ve Cumhur İttifakı partileri olarak grubu olsun olmasın tüm partileri tüm milletvekillerini tüm toplumsal kesimleri bu konuda sözü ve teklifi olan herkesi yapıcı bir anlayışla yeni anayasa çağrımıza katılmaya davet ediyoruz” dedi. 

 

Erdoğan, “Gördüğünüz gibi biz ülkemizi ve milletimizi Türkiye yüzyılı anayasasına kavuşturmak için her türlü uzlaşmaya açık davranıyoruz. Diğer siyasi aktörlerden de aynı yapıcı yaklaşımı bekliyoruz” diye kaydetti. 

 

ANKARA’DAKİ BOMBALI SALDIRI 

 

Erdoğan, Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne dönük bombalı saldırıya da değindi. Erdoğan, “FETÖ ihanet şebekesinin bilhassa yurt dışında yuvalanan militanları vasıtasıyla yaymaya çalıştığı yıkılmadık ayaktayız havası bir çeşit mezarlıkta ıslık çalma gayretidir. Bu ülkede bir daha asla FETÖ yeniden dirilemeyeceği gibi benzer örgütlerin de yeni ihanetler sergileyebilmesi mümkün değildir” dedi. 

 

OPERASYON MESAJI

 

Erdoğan, Federe Kurdistan Bölgesi ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik devam eden saldırılara da değindi. Erdoğan, “Güney sınırlarımızın tamamını en az 30 kilometre derinliğinde bir güvenlik şeridiyle koruma, onun ötesindeki faaliyetleri de mutlak denetim altında tutma stratejimiz bakidir. Atacağımız yeni adımlar sadece hazırlık, zaman ve ortam meselesidir. Bunun için, ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ sözü, kulaklardan hiç eksik olmasın, diyoruz. Operasyonlarımız neticesinde adeta can çekişen terör örgütlerine, siyasi hesaplarla moral aşılamanın vebali çok ağır olacaktır” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version