Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan ‘Hamas’ı savundu, borsa iki kez devre kesti

Erdoğan ‘Hamas’ı savundu, borsa iki kez devre kesti


Borsa İstanbul, dün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Hamas’ açıklamalarının ardından düşüşe geçti. Devre kesicilerin 4 dakika arayla iki defa çalıştığı borsa, günü yüzde 7,08 düşüşle 7,424 puandan tamamladı. İsrail’e tepki gösteren Erdoğan, “Hamas bir terör örgütü değil, mücahitler grubudur.” demişti. Borsa İstanbul, en son Kahramanmaraş depremlerinden sonra devre kesmişti.

Borsa İstanbul, haftanın ilk iki gününde yüzde 6’dan fazla yükseldi. Tayyip Erdoğan’ın AKP grup toplantısında İsrail’e yönelik yaptığı sert açıklamaların etkisiyle düşüşe geçti. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Türkiye’nin, İsrail ile Akdeniz’de ortak enerji arama ve Avrupa’ya gaz ihracatı planlarını durdurduğuna yönelik haberler de endekste satışları hızlandırdı.

Borsa İstanbul, BIST 100 endeksindeki kayıpların yüzde 7’yi aşmasıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi’nin çalıştığını ve pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemlerin geçici olarak 2. kez durdurulduğunu duyurdu. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre yüzde 7,08 değer kaybederek 7.424,97 puana geriledi. Endeks, gün içinde 8.084 puana kadar yükselmişti.

Devre kesici terimi, borsada alım-satımı geçici olarak durduran bir acil durum önlemini ifade ediyor. Devre kesiciler otomatik olarak devreye giriyor. Devre kesiciler panik satışını engellemeyi amaçladığı gibi, söz konusu panik alımlar olduğunda da tetiklenebiliyor.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version