Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, Filistin mitinginde konuştu: İsrail’i savaş suçlusu ilan edeceğiz

Erdoğan, Filistin mitinginde konuştu: İsrail’i savaş suçlusu ilan edeceğiz


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen ‘Büyük Filistin Mitingi’nde konuştu. İsrail’i ‘savaş suçlusu’ ilan edeceklerini anlatan Erdoğan, “İsrail 22 gündür açıkça savaş suçu işliyor. İsrail, biz de seni savaş suçlusu diye dünyaya ilan edeceğiz. Bunun hazırlığını yapıyoruz. Savaş suçlusu olarak İsrail’i dünyaya tanıtacağız.” dedi. Erdoğan, Gazze’de yaşanan katliamlardan da Batı’yı sorumlu tuttu.

Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından kayda değer bölümler şöyle:

GAZZE İÇİN KIYAMDAYIZ

Ufkumuzun uzandığı her yerde kalplerini ve gözlerini bize çevirmiş kardeşlerimizin derdi ile dertlendiğimiz yardım eli uzattığımız gerektiğinde sınırlarımızı açtığımız kardeşlerimize yaptığımız gibi Gazze için de bugün olduğu gibi kıyamdayız.

Maalesef ülkemin siyasileri içerisinde Hamas’ı Netanyahu’ya bırakan talihsizler var. ‘Netanyahu nasıl teröristse Hamas’ta terörist’miş. Yazıklar olsun. Hamas nedir, Hamas kimdir bundan bi haber olan bedhahlar talihsizler var. Onlara ülkemde oy atanlar da şu anda iyi düşünmesi lazım.

ADANA NEYSE GAZZE DE OYDU

Bugün birileri Gazze’yi uzakta çok uzakta bizimle hiç alakası olmayan bir yer gibi görüyor hatta bunu ne yazık ki açıkça söylüyor. Bu millet için bu ülke için Adana ne ise Gazze’de oydu. Tıpkı Edirne neyse Üsküp’ün, Kırklareli neyse Selanik’in, Mardin neyse Musul’un, Gaziantep neyse Halep’in o olduğu gibi Gazze’de vatan topraklarının ayrılmaz sandığımız bir parçasıydı. Nereden nereye geldik.

Hamas terör örgütü değildir dedim ya, bundan İsrail çok rahatsız oldu. Zaten başka bir şey beklemiyorduk. Bunu söyleyeceğinizi biliyorduk. Bunu bildiğimiz için de açık ve net olarak ifade ettik. Dolayısıyla biz burada sadece Gazze’de yaşanan katliamı tevil etmekle kalmıyoruz. Onunla birlikte kendi istiklalimizi ve istikbalimizin de müdafaasını yapıyoruz.

İSRAİL, SEN İŞGALCİSİN, ÖRGÜTSÜN

İsrailli yöneticilerin en üst seviyede dile getirdiği kavramların altını kazıyın. Hepsinin içinden ülkemiz topraklarını da kapsayan bir ihanet haritası çıkar. 1947’de Gazze, Filistin buralar neydi, bugün ne? İsrail sen buralara nasıl geldin, nasıl girdin? Sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün. Dolayısıyla Türk milleti bunu biliyor.

Batı sana borçlu ama Türkiye’nin sana borcu yok. Onun için bu kadar rahat konuşuyoruz. Türkiye sana borçlu olmadığı için Erdoğan böyle konuşuyor. Ama ne yazık ki batının her ülkesi sana borçlu. Borçlu olduğu için de konuşamıyorlar. Seni ziyarete geliyorlar. Karşımızda İstanbul’un işgali sırasında 1453’teki fethin rövanşı edasıyla hareket edenlerin kursaklarında kalan hevesleri var. Hatırlayın, duvarlara 1453’ü yazanları unutmuyoruz değil mi?

HİLAL-HAÇLI MÜCADELESİ Mİ İSTİYORSUNUZ?

Sizler de görüyorsunuz takip ediyorsunuz. Dün Ukrayna-Rusya savaşında katledilen siviller için timsah gözyaşları dökenler bugün binlerce masum çocuğun ölümünü sessizce seyrediyor. Yahu Ukrayna’da ölenler için gözyaşı döktünüz de, Gazze’de ölen bu yavrular için niçin sesiniz çıkmıyor? Ey batı size sesleniyorum, siz yeniden bir hilal-haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz? Eğer böyle bir gayretin içerisindeyseniz biliniz ki bu millet ölmedi. Bu millet dimdik ayakta. Yine aynı şekilde aynı kararlılıkla Libya’da neysek Karabağ’da neysek bilesiniz ki Orta Doğu’da da oyuz.

GAZZE’DEKİ KATLİAMIN SORUMLUSU BATI

Gazze’de yaşanan katliam topyekun Batı’nın eseridir. Çocuk katilleri verdikleri tam desteği demokrasi ve adalet gibi kavramlarla gizlemeye çalışmaları da ayrı bir komedidir. İsrail onlara rağmen adım atamaz. Atsa bile 3 gün içinde çöker.

İsrail 22 gündür açıkça savaş suçu işliyor. İsrail biz de seni savaş suçlusu diye dünyaya ilan edeceğiz. Bunun hazırlığını yapıyoruz. Savaş suçlusu olarak İsrail’i dünyaya tanıtacağız. Batılı liderler İsrail’e ateşkes çağrısı bile yapmıyor. Ey Batı ne kadar çocuk, kadın ölmesi lazım ki siz ateşkesi ilan edin. Elbette her ülkenin kendini savunma hakkı varmış. Tamam da adalet nerede. Gazze’de savunma değil katliam yürütülüyor.

SAĞIR VE KÖR OLDUNUZ

Bu gece Gazze’nin hali neydi gördünüz değil mi? Her taraf karanlık, hiçbir şey yok, yiyecek bir şey yok, anestezi kullanmadan ameliyat yapıyorlar. Ey dünya, bütün bu gerçekleri görüyorsunuz, BM Genel Sekreteri haykırıyor, ama duymuyorsunuz, sağır oldunuz, kör oldunuz. Hani ben Davos’ta demiştim ya; Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz, demiştim. Bunlar öldürmeyi iyi biliyor.

Gazze hepimizin meselesidir. Kendi küçük siyasi oyunlarını, hastalıkları taassuplarını Gazze’deki mücadelenin önüne geçirenlere diyoruz ki yapmayın! Gazze’de insanlık ve savaş suçlarına ortak olmayın.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana şehit ettiği çocukların sayısı 3 bin 600’ü buldu. Bir vahşetle karşıyayız. Hiçbir Gazzeli’nin başını sokacağı evi kalmadı. Dışarıdan yardım getirilmesine izin verilmediği için tüm insani ihtiyaçlar karşılanamaz halde. Dün geceden itibaren yapılanlar bir cinnet halidir.

Bir Filistin gerçeği var. Bu zulme karşı direnmek durumunda kalan Filistin halkına Filistin analarının ak sütü gibi helaldir.

“EY İSRAİL YALNIZLIĞA MAHKUMSUN”

Ey İsrail, oylama yapıldı BM’de. 120 ülke size ne dedi? Ateşkes için evet deyin dedi. 40 ülke çekimser kaldı, 13-14 ülke İsrail’in yanında kaldı. İsrail sen yalnızlığa mahkumsun ve mahkum olacaksın. BM bu kararla güzel bir adım attı. Savaşın bir ahlakı ve hukuku var. Hayatını kaybeden her sivil için biz üzüntülüyüz. Ama İsrail’in böyle bir derdi var mı? ‘Biz öldürmeyi iyi biliyoruz’ diyorlar. Ama bunun bedelini ödeyeceksiniz.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version