Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Elektrik santrali ve petrol istasyonuna SİHA saldırısı


HABER MERKEZİ – Türkiye, Kuzey ve Doğu Suriye’de elektrik santrali ve petrol istasyonunu SİHA ile hedef aldı. 

 

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük hava saldırıları sürüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın dünkü açıklamalarının ardından yapılan hava saldırılarında elektrik santrali ve petrol istasyonu da hedef alındı. 

 

ANHA’nın haberine göre; Hesekê’nin Mişêrfe Himê mezrası, Himê yolu güzergahında bir araç, Himê istasyonu, Waşokanî kampının etrafını, Til Temir’in Tiwêla köyü, Amûdê’nin Til Hebeş ve Qamişlo’nun Çilaxa ilçesindeki baraj toplamda 11 kez bombalandı. 

 

Hesekê-Til Temir yolu üzerindeki Mişerfe Hime mezrasının bombalaması sonucu Elî Hemo Naso (70), Beşîr Îsa Hemîd (49), Ebdulezîz El Mihemed ve Ednan Behro Ebdullah adındaki yurttaşlar yaralandı.

 

Hesekê’deki Xerbi Barajı Elektrik Santrali, Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile bombalandı. Söz konusu yerden Hesekê ve kırsalının büyük bir bölümünün elektrik ihtiyacı sağlanıyor.

 

Qamişlo kantonunun Tirbespiyê kentinde de Seîde petrol istasyonu bombalandı. Tirbespi ilçesinde bulunan 2 ana istasyon ve bölgedeki en önemli stratejik yapı olan Seîde petrol istasyonu, aynı zamanda ilçenin kuzeyindeki 15’ten fazla köye ve birçok iletişim kulesine elektrik sağlıyor.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version