Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEVA’lı Yeneroğlu’ndan hükümete ‘hukuka dönün’ çağrısı: Gidişat her geçen gün daha da kötüleşiyor!

DEVA’lı Yeneroğlu’ndan hükümete ‘hukuka dönün’ çağrısı: Gidişat her geçen gün daha da kötüleşiyor!

DEVA Partisi’nin hukukçu milletvekillerinden Mustafa Yeneroğlu, AYM’nin önünde 130 bin bireysel başvuru olduğunu hatırlattı. İktidara ‘hukuka dönme’ çağrısında bulunan Yeneroğlu, “Gidişat her geçen gün daha da kötüleşiyor. İktidarda hukuk devletine dönme iradesi olmadığı sürece ülkemizde ne adalet haykırışı azalır ne de ekonomi düzelir.” dedi.

Mustafa Yeneroğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

Bugün itibarıyla Anayasa Mahkemesi’nin önünde 130 bin bireysel başvuru bulunmakta iken, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin önünde 46 ülkeden toplam 74 bin başvuru bulunmakta. Yani Anayasa Mahkemesi’nin önündeki başvuru neredeyse AHİM’in 46 ülkeden aldığı başvurunun iki katı kadar.

Bu tablonun en önemli sebebi, kuvvetler ayrılığının fiilen yürürlükten kaldırılmış olup (kısmen AYM dışında) yargının tamamıyla iktidarın güdümünde olması, aynı zamanda ilk derece ile istinaf ve temyiz mahkemelerinin temel haklar bakımından AYM içtihatlarını dikkate almamasıyla birlikte önüne gelen ‘hassas’ davaları üst mahkemelere aktarmakla yetinmesi, bu çerçevede mahkeme kararlarından da anlaşıldığı gibi hukuk bilincinin ciddi manada zayıflamış olmasıdır.

Gidişat her geçen gün daha da kötüleşiyor. İktidarda hukuk devletine dönme iradesi olmadığı sürece ülkemizde ne adalet haykırışı azalır ne de ekonomi düzelir.

Bugün itibarıyla Anayasa Mahkemesi’nin önünde 130 bin bireysel başvuru bulunmakta iken, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin önünde 46 ülkeden toplam 74 bin başvuru bulunmakta.

Yani Anayasa Mahkemesi’nin önündeki başvuru neredeyse AHİM’in 46 ülkeden aldığı başvurunun iki katı… https://t.co/DdWVUiHnE8

— Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) October 14, 2023

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version