Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DBP Eş Genel Başkanı Bayındır’ın vekil olup olmadığı araştırılacak!


RIHA – Aralarında DBP Eş Genel Başkanı ve Êlih Milletvekili Keskin Bayındır’ın olduğu 29 siyasetçinin yargılandığı 1 Eylül Davası ertelendi. Bayındır’ın milletvekili olup olmadığı Meclis Başkanlığı’na sorulacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha İl Örgütü’nün 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla 2020’de kent merkezinde gerçekleştirdiği aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da bulunduğu 29 siyasetçi hakkında açılan davanın 7’nci duruşması Urfa 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada müdafi avukatları hazır bulundu.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada DBP Eş Genel Başkanı ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Êlih Milletvekili Keskin Bayındır’ın avukatları mahkemeye Bayındırın milletvekili olduğuna ilişkin beyan ve talep dilekçesi sundu. Dilekçede yargılamanın durdurulması talep edildi. Ardından tevsi tahkikat talebinde bulunan iddia makamı, Bayındır’ın milletvekili olup olmadığı hususunun Meclis Başkanlığı’ndan sorulmasını talep etti. Duruşmada söz alan müdafi avukatları iddia makamının bir önceki duruşmada verdiği mütalaayı kabul etmediklerini belirterek, müvekkillerinin beraatlarını talep etti. 

Mahkeme savunma ve beyanlarda bulunmak üzere ek süre istedi ve Bayındır’ın milletvekili olup olmadığı hususunun Meclis Başkanlığı’na sorulmasına karar verdi. Bir sonraki duruşmanın tarihi 7 Şubat 2024 olarak belirlendi.

NE OLMUŞTU?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü’nün 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla 2020’de kent merkezinde gerçekleştirdiği yürüyüşe katılan 29 siyasetçiye dava açıldı. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da aralarında olduğu 29 siyasetçi, hakkında “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme bunların hareketlerine katılma” iddiası ile iddianame hazırlandı. İddianamede siyasetçilerin ifadeleri, olay ve yakalama tutanağı, ikaz tutanağı, araştırma raporu, görüntü inceleme ve tespit tutanağı, nüfus ve adli sicil kaydı ile tüm dosya kapsamı delil olarak mahkemeye sunuldu. Valilik yasağına rağmen yürüyüşün gerçekleşmesi de gerekçe sayıldı. Dava kapsamında yargılanan siyasetçiler şu şekilde: “Abdullah Polat, Ahmet İstek, Ali Çoban, Bekir Karakeçili, Beritan Sayan, Cahide Udum, Emine Çetiner, Fayık Taşkaya, Hasan Yıldız, Hatice Göktepe, İsmail Kaplan, İsmail Karadağlı, Kelime Bali, Keskin Bayındır, Leyla Akgül, Lütfü Hazer, Muhammet Bektaş, Mahmut Binici, Mahmut Dağtekin, Mehmet Koşti, Mehmet Oğur, Mehmet Ferit Tamga, Mikail Gözek, Nergiz Çiğdem Karakeçili, Nurullah Kakız, Ömer Yıldırım, Selma Ateş Yılmaz, Sıtkı Dursun ve Ulaş Çoban.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version