Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dağıstan’da ırkçı saldırı girişimi: Havalimanı basıp ‘Yahudi aradılar’

Dağıstan'da ırkçı saldırı girişimi: Havalimanı basıp 'Yahudi aradılar'


Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’ndeki Mahaçkale Havalimanı’nda Tel Aviv’den Yahudilerin geldiğini öğrenen yüzlerce kişi uçağının inişi ile eş zamanlı olarak havalimanını basarak ırkçı saldırı girişiminde bulundu. İnsanlar uçaklarda ‘Yahudi ararken’, İsrailliler uçağa yeniden bindirildi. Havalimanı geçici olarak kapatıldı.

Rus medyasına yansıyan haberlere göre, Filistin bayrakları taşıyan yüzlerce kişi İsrail’den gelen bir uçak nedeniyle Mahaçkale Havalimanı’na geldi. Havaalanında önlem alan güvenlik güçleriyle protestocular arasında arbede yaşandı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Rusya’ya İsrail vatandaşlarının ve Yahudilerin korunması çağrısı yaptı. İsrail’in Moskova Ɓuyukelçisi’nin de uçaktaki kişilerin güvenliğinin sağlanması için Rus yetkililerle işbirliği içinde olduğu belirtildi.

İsrail medyası, uçaktaki bazı İsrail vatandaşları ve Yahudilerin güvenlik gerekçesiyle gözetim altına alındığını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de ırkçı saldırı girişimi hakkında bir paylaşım yaparak, “Rusya’da antisemitizmin sistemik olduğunu’ savundu. Zelenskiy, Dağıstan’da yaşananların münferit bir olay olmadığını belirtti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version