Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çocuk istismarı davasında görüş ayrılığı: Yeni heyet kurulacak


İZMİR – İki çocuğuna cinsel tacizde bulunan O.T. hakkında açılan davanın duruşmasında, mahkeme heyeti kendi içinde görüş ayrılığına düştüğünü belirterek, yeni bir heyetin kurulması için duruşmayı erteledi.

 

İzmir’de çocukları B.T. ve F.T.’ye cinsel tacizde bulunan O.T.’nin “cinsel saldırı”, “çocuğun cinsel istismarı” ve “zincirleme biçimde çocukların cinsel istismarı” suçlamalarıyla yargılandığı davanın 3’üncü duruşması İzmir 4’üncü Ağır Ceza Mahkmesi’nde görüldü. Duruşmada, başka bir suçtan kaynaklı tutuklu bulunan fail O.T. ve avukatları, mağdur çocuklar ve anneleri ile avukatları hazır bulundu.

 

Kimlik tespitinin ardından söz alan çocukların annesi B.T., duruşmaların uzamasına tepki gösterdi.  Kişinin yapmış olduğu suçun sabit olduğunu vurgulayan anne B.T., failin en üst seviyeden cezalandırılmasını istedi. Çocukların avukatı da sanığın suçlarının çocukların ifadesi ile sabit olduğunu vurgulayarak, sanık O.T.’nin en üst seviyeden ceza almasını talep etti.

 

BİR ÇOCUK İÇİN BERAAT, DİĞERİ İÇİN CEZA 

 

Savcı bir önceki duruşmada verdiği, büyük çocuk B.T. bakımından “cinsel saldırı” ve “çocuğun cinsel istismarı” suçlamalarının, sadece çocuk ifadeleriyle sabit olduğundan kaynaklı delil yetersizliğinden beraatine, küçük çocuk F.T. bakımından yöneltilen “zincirleme biçimde çocukların cinsel istismarı” suçlamasının ise sabit olduğu için sanığın cezalandırılmasını istedi. 

 

HEYET İKİYE AYRILDI

 

Mahkeme heyeti ise sanığın cezalandırılması konusunda kendi aralarında görüş ayrılığına düştüklerini, bu nedenle ayrı bir heyet kuracaklarını belirterek, duruşmayı 30 Ekim tarihine erteledi.

 

DAVA ÖNCESİ AÇIKLAMA

 

Duruşma öncesi İzmir Kadın Meclisi, İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Kadınlar, “Çocuk istismarına sessiz kalmıyoruz” ve “Çocuk istismarını aklatmayacağız” dövizlerini taşıdı. Açıklamayı yapan Kadın Meclisi üyesi Tülin Osmanoğulları, “Öz babaları tarafından istismar edilen çocukların davaları için buradayız. Çocuklar istismar edilirken anne de çok yoğun bir şiddet altına kalıyordu. Anne defalarca kendi şiddetinden dolayı şikayetçi olmasına rağmen hiç bir işlem yapılmıyor. 2 yıldır süren dava ise çocukların ifadelerine, eldeki delillere rağmen şahıs tutuksuz yargılanıyor. ‘Kutsal aile’ dedikleri kavramın içerisinde kadınlar şiddete uğruyor, çocuklar istismar ediliyor” diye konuştu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version