Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Cezaevinden bir cenazenin daha çıkmasına izin vermeyelim’


AMED – MED TUHAD-FED, infazı ertelendikten 48 gün sonra yaşamını yitiren Yılmaz Özalp’e dair, “Bir cenazenin daha cezaevinden çıkmasına izin vermeyelim” açıklaması yaptı. 

 

Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalp krizi geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan ve infazı ertelendikten 48 gün sonra yaşamını yitiren Yılmaz Özalp’a dair açıklama yaptı. Amed’in Yenişehir ilçesinde bulunan Lise Caddesi üzerinde yapılan açıklamaya çok sayıda federasyon üyesi katıldı. 

 

‘ÖLÜM DÖŞEĞİNDE İNFAZI ERTELENDİ’

 

MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Kerem Canpolat, cezaevlerinde “özel bir politika” yürütüldüğünü söyledi. Canpolat, 30 yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunanların tahliyelerinin ertelendiğine işaret etti. Tutukluların ölüm döşeğinde bırakıldığını ifade eden Canpolat, “Onlarca, yüzlerce arkadaşımızın cenazesi bu nedenle cezaevlerinden çıktı. Yüzlerce annenin canı yandı. Bundan sonra hasta tutukluların infazları ertelenmeli. İçeride tedavi imkanı yok” dedi.  

 

Özalp’in yaşamını yitiren son tutuklu olduğunu söyleyen Canpolat, “Özalp ölüm döşeğine girmeyene kadar infazı ertelenmedi. Bugün yaşamını yitirdi ve bugün bir kez daha bir cenazemizi hapisten çıkardık. Bu nedenle üzgünüz. Türkiye ve Kurdistan’daki tüm yurttaşlara, bütün ‘demokratım’ diyen kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz; gelin el ele vererek, birlikte bir cenazenin daha cezaevinden çıkmasına izin vermeyelim” çağrısı yaptı. 

 

Açıklama, “Şehîd namirin” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarıyla son buldu.

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version