Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Canlı blog | Çatışmalarda yedinci gün: İsrail, Gazze’ye karadan giriş hazırlığında

Canlı blog | Çatışmalarda yedinci gün: İsrail, Gazze'ye karadan giriş hazırlığında



SERBEST GÖRÜŞ

Hamas ile İsrail arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmalar yedinci gününde sürüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Biz Hamas’ın kim olduğunu her zaman biliyorduk. Artık tüm dünya biliyor. Hamas, IŞİD’tir. Dünyanın IŞİD’i yendiği gibi biz de onu yeneceğiz. Bu aşağılık düşman savaş istedi ve alacak” diye konuşmuştu.

İsrail’in Gazze’ye ve Batı Şeria’ya dönük yıkıcı saldırıları sürerken, Hamas da roketle karşılık vermeye devam ediyor. Çatışmalar devam ederken, dün 1 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği açıklandı.

Hamas-İsrail çatışmasında dakika dakika yaşananlar…

İSRAİL MEDYASI: İSRAİL GÜVENLİK GÜÇLERİ GAZZE’YE KARADAN GİRİŞ YAPMAYA HAZIRLANIYOR

İsrail’in Kanal 14 televizyonunun internet sitesinde yer alan bir raporda, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi’ne karadan giriş için hazırlandığı ancak siyasi düzeyde onay beklediği belirtildi.

“Karadan harekat onaylanırsa İsrail kuvvetleri birkaç ay daha orada (Gazze’de) kalmaya hazır” ifadelerine yer verilen raporda, “Ordunun bu aşamadaki açık hedefi Gazze Şeridi’ni silahsızlandırmaktır.” değerlendirmesi yapıldı.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN ACİL MÜDAHALE ÇAĞRISI

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in yoğun bombardımanına hedef olan abluka altındaki Gazze Şeridi’nde binlerce yaralının olduğunu belirterek, acil müdahale çağrısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki halkımıza yönelik saldırganlığının artması nedeniyle hastanelere ulaştırılan çok sayıda yaralı var. Kentteki hastanelerin ameliyathanelerinde çalışan ekipler ciddi baskı altında.” ifadelerine yer verildi.

İSRAİL, SDEROT YERLEŞİM BİRİMİNİN YÜZDE 60’INI TAHLİYE ETTİ

İsrail devlet televizyonu KAN’a göre, Sderot yerleşim birimindeki sakinlerin ülkenin merkezindeki otellere tahliyesi devam ediyor.

Sderot’ta şu anda yerleşimci nüfusun yüzde 40’ı olan yaklaşık 13 bin kişi kaldı.

İSRAİL’DEN YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARINA ‘CUMA’ UYARISI

İsrail devlet televizyonu KAN’a göre, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, yurt dışında yaşayan İsraillilere cuma günü dikkatli olmalarını ve Filistinlilere destek gösterilerinden uzak durmalarını tavsiye etti.

İSRAİL’DE ACİL DURUM HÜKÜMETİ KURULDU

İsrail Meclisi (Knesset), Gazze Şeridi’yle yaşanan çatışmalar boyunca çalışacak “acil durum hükümeti” kurulmasını onayladı. Meclisten yapılan yazılı açıklamada, “Gazze Şeridi’yle savaş süresince faaliyet gösterecek olağanüstü hal hükümeti 64 milletvekilinin desteği, dört aleyhte oy ile onaylandı.” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, İsrail’de ana muhalefet lideri ve eski Başbakan Yair Lapid’in bu hükümete katılmadığı belirtildi. Olağanüstü hal hükümeti anlaşmasının, İsrail içinde bölünmeye ve kitlesel protestolara yol açan tartışmalı “yargı reformu” mevzuatının dondurulmasını da içerdiği kaydedilen açıklamada, “çatışma döneminde, çatışmanın kendisiyle ilgili olmayan, hükümet destekli hiçbir yasa tasarısı veya önerinin Meclise sunulmayacağı” vurgulandı.

Kaynak: AA

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version