Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çalağan: Kobanê Davası’nda yargılanan kadın iradesidir

Çalağan: Kobanê Davası’nda yargılanan kadın iradesidir


ANKARA – Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Canan Çalağan, Kobanê Davası’nda Kürt halkının ve kadınların kazanımlarının yargılanmak istendiğini söyledi. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kadın Meclisi Sözcüsü Canan Çalağan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’nde Kobanê Davası’na dair basın toplantısı düzenledi. Çalağan, Kobanê Davası’nda Kürt halkı ve kadın kazanımlarının yargılanmak istendiğini belirtti. 

 

Çalağan, Kobanê eylemlerinin üzerinden 6 yıl 3 ay geçtikten davanın açıldığına işaret ederek, davayı “düzmece” olarak nitelendirdi. Çalağan, “Dosyalarda unutulan gizli bilgi notları, suç örgütleri ile isimleri anılan savcıların mahkeme heyetine atanması, mahkeme heyetinin sürekli değişmek durumunda kalması bunun göstergesidir” dedi.

 

‘KADINLARIN İRADESİ YARGILANIYOR’

 

Çalağan, Kobanê Davası’nda yargılananın sadece 108 arkadaşları olmadığını, aynı zamanda kadın iradesinin yargılanmak istendiğini söyledi. Çalağan, “Bu davada yargılanmak istenen; Kobanê‘ye saldırarak, kadınları hedef alan IŞİD çetelerine karşı mücadele eden kadınların iradesidir. Rojava’da kadın öncülüğünde inşa edilen yeni yaşamdır. Yargılanmak istenen Kürt halkının ve kadınların kazanımlarıdır. Cezaevinde rehin tutulan her bir arkadaşımız ömrünü kadın özgürlük mücadelesine adamıştır. Kadına yönelik şiddet ve katliamlar karşısında mücadele etmekten tek bir adım dahi geri atmamıştır. Arkadaşlarımızı suçlu göstermek için hazırlanan 3 bin 500 sayfalık iddianamenin her bir satırı kadın düşmanlığı üzerinden hazırlanmıştır. Kadınlar nezdinde hiçbir geçerliliği olmayan bu iddianame gelinen aşamada boşa düşürülmüştür” diye konuştu.

 

DURUŞMALARA KATILIM ÇAĞRISI

 

Çalağan, devamla şunları söyledi: “Bir kez daha belirtiyoruz ki içeride ya da dışarıda nerede olursak olalım kadın dayanışması ve kadın özgürlük mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Figen’in, Gültan’in, Sebahat’ın, Ayla’nın ve buradan ismini sayamayacağımız her bir arkadaşımızın gösterdiği irade, kadın özgürlük mücadelemizde yolumuzu aydınlatıyor. Kobanê’de yaşatılmak istenen insanlık suçuna karşı mücadele yürütmenin suç olmadığını söylemek, yargılanan kadın yoldaşlarımızın sesine ses olmak, dayanışmayı büyütmek ve isyanımızı yükseltmek, kadın yoldaşlarımızın savunmalarını en güçlü şekilde sahiplenmek için Sincan Cezaevi Kampüsünde görülen Kobanê Kumpas Davası’nın duruşmalarına katılmaya çağırıyoruz.”

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version