Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Brüksel’de İsveçli taraftarlara silahlı saldırı: 2 ölü, 1 yaralı

Brüksel’de İsveçli taraftarlara silahlı saldırı: 2 ölü, 1 yaralı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, Belçika-İsveç futbol karşılaşması için Belçika’da olan bazı İsveçli taraftarlara saldırı düzenlendi. 2 kişi hayatını kaybetti, bir taksi şoförü yaralandı.

Maç başlamadan önce yerel saatle 19:00’da şehir merkezindeki D’Yser bulvarında maça giden taraftarları otomatik silahla tarayan saldırgan ‘Allah-u Eber’ diye bağırarak motosikletle olay yerinden kaçtı. Tunus asıllı saldırgan sabaha karşı saklandığı yerde polisle girdiği çatışmada yaralandı. Hastaneye kaldırılan Lassoued Abdesselam burada öldü.

Saldırgan ‘Müslümanlara yapılan baskıların intikamını’ aldığını iddia eden bir video yayınladı. Ölen 2 kişinin üzerlerinde İsveç forması olduğu bildirildi. Federal polis, videonun yayınlanmamasını istedi. (EDİTÖR NOTU: TR724 OLARAK X’TEKİ VİDEO HABERİMİZİ YAYINDAN KALDIRDIK) Saldırının Hamas-İsrail gerilimiyle ilgili olmadığını açıkladı. Saldırıyı yapan kişinin terör eylemini IŞİD adına yaptığını vurguladı.

Brüksel’de saldırı sonrası sokağa çıkılmaması çağrısı yapıldı. Terör alarm seviyesi ülke genelinde 3, Brüksel’de en üst seviye olan 4’e çıkarıldı. Avrupa Birliği, kurumlarında çalışanların evlerinde çalışmalarını tavsiye ederken, kendisine bağlı okul ve kreşlerin Salı günü tatil edildiğini açıkladı.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, saldırının ardından İsveç Başbakanı’nı arayarak üzüntülerini bildirdi.

BELÇİKA-İSVEÇ MAÇI TAMAMLANAMADI

Roi Baudouin Stadyumu’nda oynanan Belçika-İsveç karşılaşması iptal edildi. İlk yarı için soyunma odasına giden İsveç milli takımı, saldırı haberini öğrenince ikinci yarıya çıkmama kararı aldı. Maçın ertelendiği açıklandı. Tribündeki 35 bin taraftar ise saatler boyunca tribünlerde bekledi. 23:50’den itibaren tribünler bölüm bölüm tahliye edildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version