Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BM’den uyarı: Gazze’de hastanelerin yakıtı bu akşam bitebilir

BM’den uyarı: Gazze’de hastanelerin yakıtı bu akşam bitebilir

Gazze’de yaşanan insanlık dramı büyüyor. Sağlık sistemi tamamen çökmüş durumda. Hastanelerde adım atacak yer yok. Birleşmiş Milletler, Gazze’de bulunan hastanelerin üçte birinin bombardımanda hasar alarak kapandığını açıkladı. Açık olanların da bu akşamdan itibaren yakıtsız kalabileceğini duyurdu. İsrail, Gazze’ye yakıt girişine izin vermiyor.

İsrail’in 7 Ekim sonrası tam ablukaya alarak elektrikleri kestiği Gazze’de hastanelere jeneratörler ile elektrik sağlanıyor. Ancak BM, Gazze’de bulunan yakıtın da bu akşam itibari ile biteceği ve hastanelerin çalışamaz duruma gelebileceğini duyurdu.

Savaş başlangıcından beri ağır şekilde bombalanan bölgede bulunan hastanelerin 3’te 1’nin ise halihazırda aldıkları zarar nedeniyle kapandığı belirtildi. İsrail ise Hamas’ın depoları bulunduğunu öne sürerek BM’nin yakıt gönderilmesi talebine olumsuz cevap veriyor. Bölgedeki hastanelerin şimdiden sadece kritik vakalara bakabildiği kaydedildi.

GAZZE’DE CAN KAYBI 6 BİN 546’YA YÜKSELDİ

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan savaşta sivil can kayıpları artıyor. İsrail hedef gözetmeksizin vuruyor. Hamas’ın sağlık yetkilileri, İsrail’in yaptığı bombardımanın neden olduğu can kayıplarının bir günde 755 artarak 6 bin 546’ya yükseldiğini açıkladı. Saldırılarda can verenlerin 2 bin 704’nün çocuk olduğu belirtilirken 17 bin 439 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version