Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BM Genel Sekreteri: Bağımsız bir Filistin devleti kurulmadan hiçbir çözüm mümkün değil

BM Genel Sekreteri: Bağımsız bir Filistin devleti kurulmadan hiçbir çözüm mümkün değil

Mısır’da bulunan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, nihai çözüm için bağımsız bir Filistin devletinin kurulması gerektiğini söyledi. Guterres, “İsrail ile yan yana, karşılıklı güvenlik garantisi altında, uluslararası kararlar ve iki taraf arasında varılan anlaşmalar doğrultusunda bağımsız bir Filistin devleti kurulmadan, hiçbir çözüm mümkün değildir.” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile Kahire’de düzenlenen basın toplantısında konuştu. Bakan Şukri’ye sıcak karşılaması ve hayati önem arz eden çalışmaları için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Guterres, bu krizde ‘insani bir görev’ için Orta Doğu’da olduğunu söyledi.

56 YILLIK İŞGALİN MEŞRU VE DERİN MAĞDURİYETİ

Guterres, İsrail ve Hamas arasında yaşanan savaşta hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğunu vurguladı. Guterres, “Uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini yeniden teyit etmek isterim. Sivillerin korunması ayrıca bir zorunluluk. Hastaneye saldırı, okula veya BM tesislerine yönelik her türlü saldırı yasaktır ve uluslararası hukuka aykırıdır.” diye konuştu.

Acil insani eylem çağrısında bulanan Guterres, şöyle konuştu:

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version