Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Birleşmiş Milletler: Gazze’de hiçbir yer güvenli değil

Birleşmiş Milletler: Gazze’de hiçbir yer güvenli değil


BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Hastings, İsrail’in Gazze’deki insanlara şehri terk etmelerini söylemesine ilişkin açıklama yaptı.

BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings yaptığı açıklamada, gidecek yerleri olmadığı ya da hareket edemedikleri için tahliye edilemeyen insanlar için önceden yapılan uyarıların hiçbir fark yaratmadığını açıkladı.

Tahliye yollarının bombalandığını ifade eden Hastings, hem kuzeydeki hem de güneydeki insanların çatışmaların ortasında kaldığını ifade etti. Açıklamalarını sürdüren Koordinatör, Filistinlilerin hayatta kalmak için gerekli temel ihtiyaçlarının eksik olduğunu ve geri dönmeleri için hiçbir güvenceleri olmadığını belirterek insanların elinde imkansız seçeneklerden başka bir şey kalmadığının altını çizdi.

Gazze’de hiçbir yer güvenli değil

Silahlı çatışmanın uluslararası hukuka sadık kalarak yönetilmesi gerektiğini belirten Hastings, sivillerin korunması ve hayatta kalması için gerekli temel koşullara sahip olmasının elzem olduğunu vurguladı.

Rehineler hususuna da değinen BM Koordinatörü, rehinelerin acil bir şekilde ve koşulsuz olarak serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version