Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Beyaz Saray: Rusya kendi askerlerini öldürüyor

Beyaz Saray: Rusya kendi askerlerini öldürüyor


ABD’li yetkililer, Doğu Ukrayna’da devam eden kanlı çatışmalardan geri çekilmeye çalışan Rus askerlerinin kendi komutanları tarafından katledildiğini iddia etti. 

Haftalardır sıcak çatışmaların devam ettiği Ukrayna’nın doğusundaki Avdiivka bölgesindeki Rus askerlerin verilen emirlere uymayıp geri çekilmeye çalışmaları neticesinde infaz edildikleri ve diğer birliklerin de geri çekilmeleri halinde komutanları tarafından ölümle tehdit edildikleri iddia edildi. 

UKRAYNA: RUS ORDUSU AVDIIKA’DA 5 BİN KAYIP VERDİ

Ukraynalı yetkililer Avdiivka’da Rus ordusunun 5 bine yakın kayıp verdiğini belirtirken sadece son bir haftada ölen yada yaralanan Rus askeri sayısının 2500 civarında olduğu ifade edildi. Ukrayna ordu sözcüsü,  Rus birliklerinin ağır kayıplar nedeniyle Avdiivka yakınlarındaki Ukrayna mevzilerine saldırmayı reddettiğini ve bazı birliklerde isyan çıktığını  iddia etti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, Rus ordusunun geçen yıl kış ayında da olduğu gibi yeterli askeri eğitimi, donanımı olmayan savaşa hazırlıksız durumdaki askerleri ‘insan dalgası’ olarak adlandırdıkları taktikle doğrudan savaşın içine attığını söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version