Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Belçika Adalet Bakanı Quickenborne istifa etti: Kabul edilemez bir hata yapıldı

Belçika Adalet Bakanı Quickenborne istifa etti: Kabul edilemez bir hata yapıldı


Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne, pazartesi akşamı gerçekleşen terör saldırısının ardından bu akşam istifa ettiğini duyurdu. Vincent Van Quickenborne, istifasını açıkladığı basın toplantısında, “Dramatik sonuçları olan büyük, kabul edilemez bir hata yapıldı.” dedi.

Belçika Adalet Bakanı, pazartesi akşamı iki İsveçlinin öldürüldüğü terör saldırısına ilişkin soruşturmada “önemli ek bilgilerin” ortaya çıktığını söyledi. Tunus’un geçen yıl 15 Ağustos’ta saldırıyı gerçekleştiren Abdesalem Lassoued’in iadesini istediğinin ortaya çıktığını söyledi.

Vincent Van Quickenborne, “Bu iade talebi FPS Adaleti tarafından Brüksel savcılığına iletildi. Yetkili hakim buna uymadı. Bu yüzden öylece kaldı. Bu bireysel bir hatadır. Dramatik sonuçları olan büyük, kabul edilemez bir hata. Bireysel bir hata da olsa yine de siyasi sorumluluğumu almak istiyorum. İstifa ediyorum.” ifadelerini kullandı.

BRÜSSEL BAŞSAVCISI DELMULLE: DOSYA GÖZDEN KAYBOLMUŞ!

Brüksel Başsavcısı Johan Delmulle ise basın toplantısında şunları söyledi: “Sebep, koşulların talihsiz bir birleşimidir. İade talebinin ele alınmasında neyin yanlış gittiğini Brüksel savcılığıyla kontrol ettik. Bu soru Eylül 2022’de savcılığa ulaştı ve orada yanıtlanmadı. O yıl 31 benzer dosya vardı. Ve bu, alındığında ele alınmayan tek şey. Dosya gözden kaybolmuştu.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version