Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Batı Şeria’da tansiyon yüksek: Nur Şems mülteci kampındaki çatışmada Sekiz ölü, 80 gözaltı

Batı Şeria'da tansiyon yüksek: Nur Şems mülteci kampındaki çatışmada Sekiz ölü, 80 gözaltı

– İsrail’in Gazze’ye yönelik bombardımanı devam ederken el Ehli hastanesi katliamı sonrası işgal altındaki Batı Şeria’da da tansiyon yüksek. Filistin Yönetimi bugün yaptığı açıklamayla Nur Şems mülteci kampına düzenlenen baskın sonrasında çıkan çatışmalarda sekiz Filistinlinin öldüğünü duyurdu. İsrail ordusu ise, “Batı Şeria’da 80 Filistinliyi gözaltına aldığını ve bunlardan 63’ünün Hamas üyesi olduğunu” açıkladı. Böylece, Gazze’de 7 Ekim’de başlayan İsrail saldırılarından bu yana işgal altındaki Batı Şeria’da gözaltına alınanların sayısı 523’e yükseldi.

İSRAİL ORDUSU NUR ŞEMS’İ BASTI, GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİNİN EVİNİ YIKTI

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, gözaltına alınanlardan birinin Ramallah yakınlarındaki evinin yıkıldığını ve Nur Şems mülteci kampına yapılan baskında “çok sayıda aranan kişinin” gözaltına alındığı belirtildi. Baskının ardından kampta çıkan çatışmalar halen sürüyor. İşgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkarim kentinde bulunan kamp, İsrail baskınlarının sık sık hedefi oluyor. Tulkarim’deki iki mülteci kampından biri olan Nur Şems, 1948’deki ‘Nakba’nın ardından Hayfa’dan gelen Filistinli mültecilerin barınması için 1952’de inşa edilmişti.

RAMALLAH’TA GAZZE’YE DESTEK EYLEMİ: KANIMIZ CANIMIZ SANA FEDA

Öte yandan, Batı Şeria’daki İsrail karşıtı gösteriler de devam ediyor. Bugün Ramallah kent meydanında toplanan Filistinliler “Kanımız canımız sana feda olsun ey Filistin” sloganlarıyla eylem düzenledi. Nur Şems mülteci kampında da İsrailli askerlerle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. Olay yerindeki AA muhabiri, İsrail askerlerinin çatışma sırasında Filistinlilere karşı gerçek mermi kullandığını aktardı. Ancak ölü veya yaralı olduğuna dair henüz bir açıklama yapılmadı.

BATI ŞERİA’DA 7 EKİM’DEN BU YANA 69 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze’de Hamas’a bağlı Sağlık Bakanlığı İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail ordusunun ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonu 69 Filistinlinin öldüğünü açıklamıştı. Gazze’deki El Ehli hastanesi katliamından sonra Batı Şeria’da Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın istifasını talep eden gösteriler düzenlenmiş, önce Filistin güvenlik güçlerinin ve ardından İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu ölen ve yaralananlar olmuştu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version