Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Babacan’dan Erdoğan’a: İsrail hangi yanlışından döndü de ilişkileri düzeltmek için çabaladınız?

Babacan’dan Erdoğan’a: İsrail hangi yanlışından döndü de ilişkileri düzeltmek için çabaladınız?


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘İsrail’ politikası üzerinden yüklendi. “Öyle anlaşılıyor ki arabuluculuk veya garantörlük çabaları sonuç vermeyince Erdoğan, İsrail’e karşı tutumunu sertleştirdi.” diyen Babacan, Erdoğan’ın tutarsız dış politikasının Türkiye’nin itibarını zedelediğini anlattı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İsrail’in sivil asker ayrımı yapmaksızın düzenlediği saldırılara tepki gösteren Babacan, Batı’yı da ikiyülü davranmakla suçladı. Gazze’ye insani yardımların girişlerine bile izin verilmedğinin altını çizen Babacan, Erdoğan’ın ‘ikiyüzlü’ tavrını da eleştirdi. Babacan’ın açıklamalarından ilgili bölümler şöyle:

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ: ÜZÜLDÜK, ŞAŞIRDIK!

Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partisi ilçe başkanlarıyla gizli olduğu iddia edilen buluşmaya ilişkin de konuştu. Konunun kendileri için üzücü olduğu belirtti.

Ali Babacan, “İlçe başkanlarımızın bir süredir ayrılma hazırlığı içinde olduğunu biliyorduk. Sadece ben değil genel merkezde bilinen bir bilgi bu. Ama geçtiğimiz cumartesi günü Kılıçdaroğlu ve ilçe başkanlarımızın bir araya geleceğiyle ilgili bir bilgi bizde yok. Bunu salı günü öğleden sonra 3 civarında bu konu benim önüme geldi. Önce ‘Doğru değildir herhalde’ dedik.” diye konuştu.

Ali Babacan, Kılıçdaroğlu’nun DEVA Sözcüsü İdris Şahin’i arayarak bilgi verdiğini söyledi: “Dün akşam saatlerinde Sayın Kılıçdaroğlu, sözcümüzü aramış ve kendisine bir izahta bulunmuş. Bana da selamlarını iletmiş, en kısa zamanda görüşme niyetini ifade etmiş. Burada önemli olan iki kişi arasındaki bu görüşme değil, kamuoyuna net bir açıklama vermektir. Beklediğimiz budur. Siyasi nezaket gereği de kamuoyuna açık net bir açıklama duymak hakkımız.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version