Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Anne ve babasını ziyaret eden beşizleri cezaevi dönüşü Gergerlioğlu TBMM’de misafir etti

Anne ve babasını ziyaret eden beşizleri cezaevi dönüşü Gergerlioğlu TBMM’de misafir etti


Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Edirne’de anne ve babası aynı anda tutuklanan 7 yaşındaki beşiz kardeşleri ve 13 yaşındaki ablalarını TBMM’de misafir etti. Gergerlioğlu, 6 çocuğun Edirne Cezaevi’nde bulunan anne ve babalarını ziyaret ettikten sonra dönüşte kendisini ziyaret etmesiyle ilgili videoyu ‘Meclis’te Beşiz Vardı’ başlığıyla sosyal medya hesabından paylaştı.

KHK ile kapatılan bir dershanede çalıştığı için cemaate üye olduğu iddiasıyla 9 yıl hapis cezasına verilen Abdülkadir Arslan ve 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen eşi Nurcan Arslan yaklaşık 1 ay önce Edirne’de Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı.

5’i beşiz 6 çocuk sahibi Arslan çiftinin AİHM’nin Türkiye’yi mahkûm ettiği ByLock ve Bank Asya’ya para yatırmak gibi ‘suç olmayan’ eylemleri sebebiyle hapis cezalarına çarptırıldıkları ortaya çıkmıştı.

”BEŞİZLERİN ANNE VE BABASINDAKİ ÇARESİZLİĞİ GÖRDÜM”

Geçtiğimiz hafta Edirne Cezaevi’nde Arslan çiftini ziyaret eden Gergerlioğlu, anne ve babaları tutuklanan beşiz çocukların durumuna şu sözlerle dikkat çekmişti: “Beşizlerin anne ve babası ile konuştum, Abdulkadir ve Nurcan Arslan çifti ile görüştük. Gözyaşları içinde bana çok büyük bir üzüntü yaşadıklarını anlattılar. En azından annenin serbest kalması gerekiyor, buradan bunu söyleyelim. Anne o 6 çocuğunu bırakarak orada olmamalı. Buna tüm kamuoyu büyük bir tepki göstermeli, 5’i beşiz, 1’i de 13 yaşında olan 6 çocuk sahibi bir anne, bir baba ve onların çaresizliğini gördüm. Çok büyük bir üzüntü yaşıyorlardı, gözyaşları içinde bize çocuklarından ayrıldıkları anda yaşadıkları acıyı anlattılar. Hiç unutamıyorlardı o anı ve bir an evvel tek isteklerinin en azından annenin serbest bırakılıp çocuklarının başına dönmesi olduğunu anlattılar. Bunun bir an evvel gerçekleşmesi gerekiyor.”

BEŞİZLER MECLİS’TE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRDİ

Beşizlerin ziyaretine ilişkin videoyu X hesabından ‘Meclis’te Beşiz Vardı’ başlığıyla paylaşan Gergerlioğlu, “Anne, babası hapiste olan beşiz çocuklar Edirne’de cezaevi ziyaretinden dönüşte TBMM’de bizi ziyaret ettiler. Hoş geldiler, safa getirdiler, anne, babalarını görmüş biraz rahatlamışlardı. Biz de misafir ettik onları. Nurcan, Abdülkadir Arslan halen hapiste!” ifadelerini kullandı.

7 yaşındaki beşizleri ve 13 yaşındaki ablalarına Meclis’i gezdiren Gergerlioğlu, daha sonra 6 çocuğu odasında ağırladı. Ziyaretten oldukça memnun görünen Gergerlioğlu ve 6 çocuk keyifli vakit geçirdi.

Anne ve babası tutuklanan beşizler ile ablaları Meclis’te!

Ömer Faruk Gergerlioğlu, anne ve babalarını Edirne cezaevinde ziyaret eden çocukları dönüşte Meclis’te ağırladı

İşte o anlarpic.twitter.com/UHAhb43TM6

— Tr724 (@Tr724) October 26, 2023

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version