Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara’da ‘gizli’ görüşme


HABER MERKEZİ- Kürdistan İslam Birlik Partisi Sekreteri Selahattin Bahaddin ve Kürdistan Adalet Topluluğu Lideri Ali Bapir’in Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile gizlice görüştüğü belirtildi.

Rojnews’te yer alan habere göre Kürdistan İslam Birlik Partisi (Yekgirtûya Îslamiya Kurdistan) Genel Sekreteri Selahaddin Bahaddin’in, partisinden bir heyet ile Ankara’da bulunan AKP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Selahattin Bahaddin başkanlığındaki heyet, AKP’li yetkililer ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yardımcısı Zafer Sırakaya ile görüştü.

Öte yandan Kürdistan Adalet Topluluğu (Komela Dadgerîya Kurdistan) Lideri Ali Bapir’in de Hüda-Par ile görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

Selahaddin Bahaddin ve Ali Bapir, gizli bir şekilde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile de görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Görüşmede Fidan’ın Ali Bapir ve Selahaddin Bahaddin’den KDP gibi Federe Kürdistan’a yönelik saldırılarda yanlarında yer almasını istedi.

24 Ağustos’ta Hakan Fidan, Irak ve Federe Kürdistan Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette KDP ve Barzanilerin ardından İslami partilerle de görüşmeler gerçekleştirmişti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version