Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya ve İsviçre’de saldırılara karşı eylem


HABER MERKEZİ – Almanya ve İsviçre kentlerinde düzenlenen eylemlerde Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları protesto edildi. 

 

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları Avrupa kentlerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi. İsviçre’nin Bern, Almanya’nın da Giessen ve Saarbrücken kentlerinde eylemler düzenlendi. 

 

BERN

 

İsviçre’nin Bern kentinde Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) çağrısıyla Bahnhofplatz’ta düzenlen eylem, PYD İsviçre adına Abbas Omar, konuştu. Omar, “Kürt halkı yapılan hiçbir saldırıya boyun eğmedi, eğmeyecek. Bu inançla Rojava Devrimi’ni inşa etmiş ve bu devrime sahip çıkıyor. Bu başarı Kürt halkınındır. Hiçbir saldırı ile bunu bitiremeyecekler. Rojava dört parça Kurdistan’ın kazanımıdır. Türk devletinin vahşi saldırılarının sebebi budur. Ama şunu çok iyi bilmeliler ki asla başaramayacaklar” dedi. 

 

FEDA Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Eşbaşkanı Demir Çelik de Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride değinerek, “Rojava Devrimi kadını, genci, yaşlısı ile ilmek ilmek örülmüş bir halk devrimidir. Bu halk uluslararası komployu nasıl boşa çıkardıysa bu saldırıları da boşa çıkaracaktır” ifadelerini kullandı.  Bern Bahnhofplatz’da yapılan eylem, sloganlarla son buldu. 

 

GIESSEN

 

Almanya’nın Giessen kent merkezinde saldırılar protesto edilerek Kuzey ve Doğu Suriye’ye destek mesajları verildi. Miting, “Bijî berxwedana Rojava”, “Bijî Kurdistan” sloganlarıyla sona erdi.

 

SAARBRÜCKEN

 

Almanya’nın Saarbrücken kentinde de saldırılar, mitingle protesto edildi. Açıklamalarda, “Rojava, DAİŞ’in QSD tarafından bölgeden temizlendiği günden bu yana Türkiye’nin hedefinde. Kadın-yaşlı-çocuk demeden onlarca savaş uçağı ve SİHA ile katlettiler. Herkes bunu bilsin ki nasıl ki DAİŞ bitirildiyse bu barbar güçler de bitirilecek ve Rojava kazanacak” denildi. 

 

Miting, konuşmalardan sonra atılan “Bijî berxwedana Rojava”, “Bijî Serok Apo” ve “Şehîd namirin” sloganları ardından sona erdi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version