Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’ye düşük oy çıkınca sosyal yardımlar kesildi


ŞIRNEX – Şirnex’te 14 Mayıs seçimlerinde AKP’ye yüzde 21 oy çıktıktan sonra sosyal yardımlar kesilmeye başlandı. Av. Fadıl Tay, insanların siyasi tercihleri nedeniyle cezalandırıldığını belirtti.  

 

AKP’nin 14 Mayıs ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde düşük oy aldığı Şirnex’te, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca verilen sosyal yardımlar kesilmeye başlandı. Kentte, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yüzde 21,43, Genel Seçimlerde AKP’nin başını çektiği Cumhur İttifakı’na yüzde 24 oy çıktı. Seçimlerden kısa bir süre sonra kent merkezi ve ilçelerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yüzlerce engelli, yoksul, yaşlı ve eşinden boşanan kadınlara verilen maaş ve yardımlar hiçbir gerekçe gösterilmeden kesildi. 

 

‘HALK CEZALANDIRILIYOR’

 

Aldıkları yardımları kesilen aileler, avukatları aracılığıyla itirazda bulundu. Aileler adına Silopi Kaymakamlığı ve Silopi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na itiraz başvurusunda bulunan avukat Fadıl Tay, halkın siyasi tercihleri nedeniyle cezalandırıldığını söyledi. Kesintinin hukuka aykırı olduğunu ifade eden Tay, “Siyasi tercihini yapanlar, maddi olarak cezalandırılmak isteniyor. Binlerce aile mağdur oldu. Mağdurlara hukuki destek sağlamak istedik. Çünkü Anayasa’nın 2. ve 60. Maddesinde, ‘devlet hayatlarını idame edemeyenlere yardım etmek zorunda’ deniliyor. Dolayısıyla yetkililer insanların maaşlarını ve yaptığı yardımı kesiyorsa, bunun gerekçesini de açıklamalıdır. Sosyal yardım ve maaşlarının kesilmesinin bir gerekçesi yok. Tek bir nedeni var, o da siyasidir” dedi. Kesintinin hukuki dayanağının olmadığını dile getiren Tay, yerel mahkemeden sonuç çıkmaması halinde İdare Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi. 

 

CİMER’İN YANITI: EKONOMİK DURUM DÜZELDİ 

 

Tay, ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne de (CİMER) başvurduklarını belirterek, “Verilen cevapta bu insanların ekonomik durumlarının düzeldiğini, bu yüzden yardımların kesildiğini belirtmiş. Ancak böyle bir şey yok. Bu ailelerin ekonomik durumları iyi değil. Aileler, avukatların vekalet ücretlerini bile ödeyecek durumda değiller. Bu ailelerin maddi durumları nasıl iyi oluyor? CİMER, sistemin eksikliğini bu şekilde gizlemek istiyor” tepkisinde bulundu. 

 

MA / Zeynep Durgut

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version