Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adliye’de borsa kuran savcı Okan Bato, yargılanıyor: 9 milyon liranın kayınpederinden kaldığını savundu

Adliye’de borsa kuran savcı Okan Bato, yargılanıyor: 9 milyon liranın kayınpederinden kaldığını savundu


İzmir Adliyesi‘nde kurduğu borsa ile Gülen hareketi üyelerinden tehditle para aldığı ortaya çıkan Cumhuriyet Savcısı Okan Bato’nun Yargıtay’da yargılanmasına başlandı. Bato, 9 milyon liralık malvarlığı artışını eşinin babasından kaldığını öne sürdü.

Yargıtay’daki duruşmada beraatini isteyen Savcı Bato, malvarlığındaki 9 milyon liralık artışın eşinin babasından kalan miras olduğunu öne sürdü.

HSK RAPOR HAZIRLADI, YARGITAY’DA YARGILAMASI BAŞLADI

İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili iken, düz savcı olarak Antalya Adliyesi’ne görevlendirilen Bato hakkında Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) müfettişlerinin hazırladıkları rapor doğrultusunda HSK 2. Dairesi, 21 sayfalık karara imza attı. Karar sonrasında Bato, mevzuat gereğince bu kez Yargıtay’da yargı önüne çıktı.

SAVUNMASINI AYNEN TEKRAR ETTİ

T24’ten Tolga Şardan, Bato’nun Yargıtay 7. Daire’de başlayan yargılamada Başkan Memiş Selçuk Güney’le birlikte altı kişilik heyete yaptığı savunmasını köşesine taşıdı. Şardan’ın köşesinde yer veridği Bato’nun kısa savunmasının şöyle:

“Hakkımdaki suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Öncesinde başmüfettişlere verdiğim ifademi, HSK İkinci Dairesi’ne tarihlerini savunma dilekçelerimde belirttiğim, iki kere vermiş olduğum ifademi, disiplin cezası konusunda HSK İkinci Dairesi’nin ve HSK Genel Kurulu’na sunmuş olduğum itiraz dilekçelerindeki savunmalarımı ve en son olarak da Karşıyaka Birinci Ağır Ceza Mahkemesi talimat duruşmasında Sayın Dairenize hitaben yazılı savunmama aynen tekrar ediyorum.

AKIL YOKSUNU OLMADIĞIMI TAKDİR EDERSİNİZ

“Madem ben iddia konusu eylemleri işledim neden böyle bir algı yaratılma ve karar mercilerini baskı altına alma kampanyası yürütülmektedir. Defalarca söylediğim gibi 4 yıl 10 ay boyunca yapmış olduğum terör örgütü suçlar soruşturma bürosu görevimde gerek yaptığım görev itibari ile devletin istihbarat kurumları tarafından, gerekse devletin ve milletin bekasına yönelik faaliyette bulunan terör örgütlerinin gayri resmi takibi altında iken, gerek kendi üzerime, gerekse birinci derece yakınlarım üzerine mal edinecek kadar akıl yoksunu olmadığımı takdir edersiniz.”

ARTIŞIN KAYNAĞI KAYINVALİDEMDEN KALAN MİRAS

“Minareyi çalmadım ki kılıfını hazırlayayım. Yine defalarca belirttiğim gibi kaynağı tespit edilemeyen artışın kaynağı, kayınpederimin vefatından sonra eşime ve bizimle birlikte yaşayan kayınvalideme kalan nakdi mirastır. Disiplin soruşturması sırasında dosyada mevcut tanık beyanlarını incelediğinizde de göreceğiniz üzere bir Allah’ın kulu ‘Okan Bato benden rüşvet istedi’, ‘Okan Bato neden maddi menfaat temin etti?’ diyemez iken, maalesef şu anda olmayan bir şeyin olmadığını savunma durumunda bırakıldım.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version