Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’den Hamas’a ikinci tur yaptırım: Bu kez hedefte İran var

ABD'den Hamas'a ikinci tur yaptırım: Bu kez hedefte İran var


İsrail’e yönelik 7 Ekim saldırılarından sonra Hamas’a yaptırım açıklayan ve örgütün Türkiye’yle de bağlantılı olduğu iddia edilen çok sayıda üyesini hedef alan ABD’den ikinci tur yaptırımlar geldi. ABD Hazine Bakanlığı’nın yeni yaptırım listesinde, İran’daki bir Hamas yetkilisi ile İran Devrim Muhafızları’nın bazı üyeleri dahil, çok sayıda isim bulunuyor. Listede, yine Türkiye bağlantılı bazı isimlerin yer alması da dikkat çekti.

ABD Hazine Bakanlığı, yeni yaptırım kararının “İran’ın Hamas’a mali, lojistik ve operasyonel destek verilmesinde oynadığı kritik rolü hedef aldığını” ileri sürdü. Açıklamaya göre, İran’ın Hamas’a ve İslami Cihad’a kaynak aktarmasına yardım ettiği ileri sürülen Gazze merkezli bir tüzel kişilik yeni yaptırım listesine dahil edildi.

Aynı zamanda, ikinci tur yaptırımlarla, Hamas’ın yatırım portföyündeki bazı tüzel kişilikler ve örgütle bağlantılı şirketlerin yaptırımlardan kaçınmasına yardım eden kişilerin hedef alındığı belirtildi.

TÜRKİYE AYRINTISI

Açıklamada ayrıca, Mayıs 2022’de Hamas’ın yatırım portföyünün bir parçası olarak yaptırıma tabi tutulan Trend GYO isimli Türkiye merkezli şirketin hissedarları da yer alıyor. ABD Hazine Bakanlığı açıklamasında bu şirket, Hamas’ın 500 milyon doların üzerinde olduğu tahmin edilen küresel varlıklarının önemli bir parçası olarak nitelendi.

Bu çerçevede, şirketin üç önde gelen hissedarları olarak Alaeddin Şengüler, Gülşah Yiğidoğlu ve Arwa Mangoush’un yaptırım listesine alındığı belirtildi. Açıklamada, bu kişilerin Hamas’a mali, maddi veya teknolojik destek sağladığı savunuldu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version