Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de silahlı saldırı: En az 22 ölü, 60’a yakın yaralı

ABD'de silahlı saldırı: En az 22 ölü, 60'a yakın yaralı


– ABD’nin Maine eyaletinde Robert R. Card adlı saldırganın bir bar ve bowling salonunda düzenlediği silahlı saldırıda, en az 22 kişi öldü, 60’a yakın kişi de yaralandı. Güvenlik kamerası kayıtlarında kahverengi mont ve siyah pantolonlu zanlının, elinde uzun namlulu bir silahla insanları hedef aldığı görüldü.40 yaşındaki saldırganın aynı bölgede silah eğitmenliği yaptığı açıklandı. Saldırıların bölgedeki bir bar ve bowling salonunda yaşandığı belirtiliyor.

‘SESLER DUYUYORDU’ İDDİASI

Maine Kamu Güvenliği Komiseri Mike Sauschuck yaptığı basın açıklamasında, “Bu vakayı araştırmak ve şüphelinin yerini tespit etmek için Maine eyaletinin dört bir yanında yüzlerce polis memuru çalışıyor” dedi. Yerel medya, aranan şüphelinin ABD ordusunda yedek asker olduğunu ve akli dengesinin yerinde olmayabileceğini aktardı. Söz konusu haberlerde, Card’ın bir süredir ‘sesler duyduğu’ da öne sürüldü. Maine Bilgi ve Analiz Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Card’ın 2023 yazında iki hafta süreyle akıl sağlığı merkezine yatırıldığı ve daha sonra taburcu edildiği bildirildi” denildi. Olay nedeniyle bölgedeki okullar tatil edildi.

BU YIL EN AZ 147 KİTLESEL SİLAHLI SALDIRI OLDU

“Silah Şiddeti Arşivi” tarafından derlenen veriler, 2023’te şu ana kadar en az 147 kitlesel silahlı saldırı düzenlendiğini gösteriyor. En az dört kişinin vurulduğu olaylar ‘kitlesel silahlı saldırı’ olarak tanımlanıyor. ABD Başkanı Joe Biden, nisan ayında Twitter’dan yaptığı açıklamada Kongre’den silah kontrol önlemlerini geçirmesini talep etmiş ve “Çok fazla Amerikalı, eylemsizliğin bedelini hayatlarıyla ödüyor” demişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version