Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Ortadoğu’ya yeni hava savunma sistemleri konuşlandırıyor

ABD Ortadoğu'ya yeni hava savunma sistemleri konuşlandırıyor


– İsrail’in yoğun sivil nüfusa rağmen abluka altında tuttuğu Gazze’deki yoğun bombardımanına ses çıkarmaması nedeniyle bölgedeki askerleri giderek daha fazla hedef haline gelen ABD’den kritik bir açıklama geldi. Suriye ve Irak’taki Amerikan üslerinin geçen hafta İHA’larla hedef alınma girişimleri sonrasında, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Ortadoğu’ya daha fazla hava savunma sistemi konuşlandırma kararı aldı.

Pentagon’dan yapılan açıklamada, bölgedeki askerlerine yönelik son saldırılar karşısında Ortadoğu’ya hem yeni Patriot hava savunma sistemleri, hem de Terminal Yüksek İrtifa Bölge Savunması (THAAD) sistemleri gönderecekleri belirtildi.

İRAN’A İŞARET ETTİ

ABD Dışişleri Bakanı Lloyd Austin’in açıklamasında İran işaret edilirken, hava savunma sistemlerinin nereye konuşlandırılacağına dair bilgi verilmedi. ABD’li bakan, “Başkan Joe Biden’la İran’ın ve Ortadoğu çapındaki vekil güçlerinin son tırmandırmalarına dair ayrıntılı görüşmelerden sonra, bugün ABD Savunma Bakanlığı’nın bölgedeki duruşunu daha da güçlendirecek ek adımlar atma kararı aldım” ifadelerini kullandı.

Austin, bazı askerlere “konuşlanmaya hazır olma” emrinin de verildiğini ekledi. Ancak sayı vermedi.

Bölgede iki uçak gemisi de bulunan ABD geçen hafta, Yemen’deki İran yanlısı Husiler tarafından “muhtemelen” İsrail’e doğru atılmış görünen füzeleri düşürdüğünü duyurmuştu. ABD’nin Irak ve Suriye’deki üslerine saldırıları ise İran yanlısı bazı gruplar üstlenmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version