Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Başkanı Joe Biden’dan İsrail’e uyarı: Gazze’yi işgale kalkışmak büyük hata olur

Biden, Rusya, Çin ve İran’ı hedef aldı: Orta Doğu’dan asla çekip gitmeyeceğiz


ABD Başkanı Joe Biden, “İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi büyük bir hata olur. Gazze’de yaşananlar Hamas’tır ve Hamas tüm Filistin halkını temsil etmiyor.” dedi.

İsrail-Hamas arasındaki savaşta 10. güne girildi. İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarına durmakszın devam ediyor. İsrail’in Gazze sınırında yığınağını arttırmasıyla gözler kara harekatına çevrildi. Netanyahu yönetiminin amacının, Hamas’ın saldırısını fırsata çevirerek Gazze’yi tamamen işgal etmek olduğu belirtiliyor.

Bugüne kadar İsrail’e ‘tam destek’ veren ABD’nin Başkanı Joe Biden’dan İsrail’e uyarı niteliğinde bir açıklama geldi. Merkezi New York’ta bulunan CBS’in “60 Dakika” adlı programına konuk olan Biden, sivil insanların Gazze’den çıkmasını ve gıda, su gibi temel ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılması için insani koridor açılmasını desteklediğini söyledi. Hamas’ın tamamen ortadan kaldırılması gerektiğine inandığını kaydeden Joe Biden, “İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi büyük bir hata olur. Gazze’de yaşananlar Hamas’tır ve Hamas tüm Filistin halkını temsil etmiyor. Ancak bir Filistin otoritesinin de olması gerekiyor. Filistin devletine giden bir yol bulunması gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu

Biden’ın açıklamalarına yanıt ise İsrail’in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Gilad Erdan’dan geldi. Erdan, Biden’a, İsrail’in Hamas’ı yok etme isteğini anlamadığı için sitem etti. İsrail’in 2 milyon Filistinliyi yönetmekte “hiçbir çıkarı” olmadığını ifade etti. Erdan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İsrail’in hedefi Hamas’ı tamamen yok etmek.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version