Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

20. GÜN | Can kaybı 7 bini aştı; İsrail kara birlikleri, Gazze’nin kuzeyine baskın düzenledi

20. GÜN | Can kaybı 7 bini aştı; İsrail kara birlikleri, Gazze’nin kuzeyine baskın düzenledi

Hamas’ın 7 Ekim’deki ‘Aksa Tufanı’ saldırısını fırsata çeviren İsrail, 20 gündür Gazze’ye bomba yağdırıyor. İsrail birlikleri ve tanklar, hazırlıkları yapılan kara saldırısı öncesinde Gazze’nin kuzeyine kısa bir baskın düzenledi. Ordudan yapılan açıklamada baskının ‘savaş alanını hazırlamak’ ve Hamas’ın elindeki tanksavar silahları hedef almak amacıyla yapıldığı vurgulandı.

ABD ve Batı’nın ‘desteğini’ alan İsrail, BM’nin ‘insani yardım’ çağrıları dahil hiç bir uyarıyı önemsemiyor. Baskın, Birleşmiş Milletler ile dünya liderlerinin olası bir kara harekatının Gazze’deki vahim durumu daha da kötüleştireceği konusunda uyarılarına rağmen düzenlendi. Gazze, 19 gündür tam abluka altında. Su, gıda ve ilaç gibi temel insani ihtiyaçlar bile tükendi.

Gazze’de ölü sayısı 7 bini aştı

Hamas yönetimindeki Gazze’deki Sağlık Bakanlığı perşembe günü yaptığı açıklamada, çatışmalarda 7 binden fazla Filistinlinin öldüğünü duyurdu. Son verilere göre toplam ölü sayısı 7 bin 28’e çıktı. Yaralı sayısı ise 17 bin 436. Ölenlerden 3 binden fazlasının çocuk olduğu belirtiliyor.

Arap ülkelerinden İsrail’e tepki

Bahreyn, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Fas, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin dışişleri bakanları, sivillerin hedef alınmasını ve uluslararası hukukun ihlal edilmesini kınadı. Bakanların yayınladığı ortak bildiride, İsrail’in meşru müdafaa hakkının, yasaları çiğnemeyi ve Filistinlilerin haklarını ihmal etmeyi haklı çıkarmadığı belirtildi.

Hamas: Ateşkes sağlanana kadar rehineleri bırakmayacağız

Moskova’yı ziyaret eden heyette yer alan bir Hamas yetkilisi, ateşkes sağlanana kadar rehineleri serbest bırakmayacaklarını söyledi. Gazze’ye götürülen rehinelerin tamamının yerinin belirlenmesi için zamana ihtiyaç olduğunu belirten yetkili, İsrail’in Gazze’ye yönelik bombardımanlarında Filistinli militanların esir tuttuğu 50 rehinenin öldüğünü ifade etti.

Reuters’ın aktardığına göre İsrail ordusu, Gazze’de esir tutulduğu tespit edilen İsrailli rehine sayısının 229 olduğunu belirtti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version