Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

18 kişiyi öldüren Maine saldırganı ölü bulundu: İntihar ettiği düşünülüyor

18 kişiyi öldüren Maine saldırganı ölü bulundu: İntihar ettiği düşünülüyor


– ABD’nin Maine eyaletinde düzenlediği silahlı saldırıyla 18 kişiyi öldüren 13’ünü de yaralayan Robert R. Card adlı saldırgan yaklaşık iki gün süren arama çalışmalarının ardından ölü bulundu. Polis, ilk belirlemelere göre saldırganın inithar ettiğini aktardı. Saldırı, ABD’de yaşanan en kanlı kitlesel silahlı saldırılardan biri olarak kayıtlara geçti.

İŞTEN ÇIKARILDIĞI GERİ DÖNÜŞÜM MERKEZİNİN YANINDA BULUNDU

CNN’in bir polis kaynağına dayandırdığı haberine göre Card’ın cesedi Lisbon kasabası yakınlarındaki ormanda, kısa süre önce işten çıkarıldığı bir geri dönüşüm merkezinin yanında bulundu. Maine valisi Janet Mills, dün geç satlerde düzenlediği basın toplantısında, “Robert Card’ın artık kimse için bir tehdit olmadığını bilmekten dolayı rahat bir nefes alıyorum” dedi. Mills, “Bu gece Lewiston şehri ve Maine eyaleti uzun iyileşme yolunda ilerlemeye başlayabilir” ifadesini kulllandı.

ASKERİ AKADEMİDE EĞİTİM ALIRKEN KOMUTANLARI POLİSE İHBAR ETMİŞ

Akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen ve yedek asker olan saldırganın temmuz ayı ortalarında dengesiz davranışlar sergilemesi üzerine gözaltına alındığı da ortaya çıktı. Associated Press ajansına konuşan bir yetkili de olayı doğrulayarak Yedek Ordu 3. Tabur, 304. Piyade Alayı komutanlarının temmuz ayı ortalarında Card’ın New York’taki West Point askeri akademisinde eğitim gördüğü sırada dengesiz davranışlarından endişe duyduklarını söyledi. Yetkili, komutanların Card’ın güvenliğinden endişe duyduklarını ve polisin çağrılmasını istediklerini söyledi.

‘SESLER DUYUYORDU’ İDDİASI

Maine Kamu Güvenliği Komiseri Mike Sauschuck saldırı günü yaptığı basın açıklamasında, “Bu vakayı araştırmak ve şüphelinin yerini tespit etmek için Maine eyaletinin dört bir yanında yüzlerce polis memuru çalışıyor” demişti. Yerel medya, aranan şüphelinin ABD ordusunda yedek asker olduğunu ve akli dengesinin yerinde olmayabileceğini aktarmış, söz konusu haberlerde, Card’ın bir süredir ‘sesler duyduğu’ da öne sürülmüştü. Maine Bilgi ve Analiz Merkezi’nden yapılan açıklamada ise, “Card’ın 2023 yazında iki hafta süreyle akıl sağlığı merkezine yatırıldığı ve daha sonra taburcu edildiği bildirildi” denmişti. Saldırının ardından bölgede okullar tatil edilmiş, yerel halka acil ihtiyaçlar dışında evden çıkmama çağrısı yapılmıştı. Çarşamba günü Lewiston şehrindeki bir bar ve bowling salonuna saldırı düzenleyen 40 yaşındaki Robert R. Card,18 kişiyi öldürmüş 13’ünü de yaralamıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version