Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

18. GÜN | İsrail, durmaksızın bombalıyor; Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bini aştı

18. GÜN | İsrail, durmaksızın bombalıyor; Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bini aştı

Hamas’ın ‘Aksa Tufanı’ operasyonunun ardından başlayan çatışmalar 18. gününde de devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırıları sonucu şu ana dek 2 bin 55’i çocuk, bin 119’u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişinin öldüğünü, 15 bin 273 kişinin yaralandığını açıkladı. Gazze’den düzenlenen saldırılarda ise bin 400 İsraillinin öldüğü aktarıldı. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşre el-Kudra, kentteki hastanelerde 48 saat içinde tüm jeneratörlerin duracağını açıkladı.

İsrail, ik ihaftadır tam abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını aralıksız sürdürüyor. İsrail, Hamas’ın kontrolünde olmayan işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerindeki evlere baskınlar düzenledi. 50’yi aşkın Filistinli gözaltına alındı. 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da gözaltına alınan Filistinli sayısı bin 265’e ulaştı.

HASTANELERİN JENERATÖRLERİ 48 SAAT İÇİNDE DURACAK

İsrail’in saldırıları bugün de gece boyuca sürdü. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşre el-Kudra, (enerji sıkıntısı olduğu için) kentteki hastanelerde 48 saat içinde tüm jeneratörlerin duracağını açıkladı. Eşref el-Kudra, “Gazze’deki hastanelerde, tüm jeneratörlerin durması için önümüzde 48 saatten daha az bir süre kaldı.” dedi.
Kentteki sağlık sisteminin tarihinin en kötü aşamasında olduğunu belirten Kudra, Gazze’ye yardım ulaştırma mekanizmasının oldukça yavaş işlediğini ve bunun durumu değiştirmeyeceğini söyledi.

ENERJİ SORUNU FELAKETE DÖNÜŞECEK

Bölgedeki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, yakıt tükendiği için Endonezya hastanesinde elektrikler kesildi. Elektrik olmaması nedeniyle hastaların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ifade edildi. Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, Al Jazeera’ya yaptığı açıklamada, Gazze’ye yakıt girişi olmazsa büyük bir felaket yaşanacağını söyledi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version